Een pion minder voor Van Aert: Jumbo-Visma trekt dan toch zonder Dylan van Baarle naar Ronde van Vlaanderen

Een aderlating voor Jumbo-Visma. Omloop-winnaar Dylan van Baarle kan dan toch niet deelnemen aan de Ronde van Vlaanderen aanstaande zondag.

Jens Heylen

Dylan van Baarle is er zondag niet bij. De 30-jarige Nederlander viel in de E3 Saxo Classic en sprak toen over een pijnlijke heup en knie. Woensdag werd hij uit voorzorg aan de kant gehouden in Dwars door Vlaanderen. “Ideaal is het niet. Dylan is gevallen en niet voldoende hersteld om woensdag te starten. Hij heeft nog te veel last om over kasseien te rijden. We rekenen er wel op dat hij zondag aan de start staat in de Ronde van Vlaanderen én dat hij goed zal zijn, maar de perfecte aanloop is dit niet. Dat ga ik niet ontkennen”, gaf sportief directeur Merijn Zeeman dinsdag nog aan. Nu blijkt dat ook de Ronde nog te vroeg komt.

“Het wegvallen van Van Baarle is een serieuze aderlating voor de ploeg”, vertelde Van Aert donderdag op de persconferentie van Jumbo-Visma in aanloop naar de wedstrijd van zondag. “Hij was erg goed in de klassiekers. We gaan dat zo goed mogelijk proberen opvangen als ploeg.”

“Sterk geheel”

“Het is natuurlijk zuur dat Dylan van Baarle er niet bij kan zijn”, verklaarde sportdirecteur Maarten Wynants. “We hebben een heel belangrijke kaart minder om uit te spelen. Kijk, vorig jaar verloren we zelfs Wout van Aert in aanloop naar de Ronde en ook toen speelden wij een heel grote rol. Met Tim van Dijke hebben we er nu een jonge kerel bij die zich ook wel wil laten zien. En met Nathan Van Hooydonck hebben we iemand in huis die bij andere ploegen misschien als kopman zou uitgespeeld worden. En dan heb ik het nog niet over Tiesj Benoot, Tosh Van der Sande, Edoardo Affini en natuurlijk Wout van Aert en Christophe Laporte. Een sterk geheel toch?”

De volledige selectie van Jumbo-Visma in Vlaanderens Mooiste:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen