Wout van Aert trekt als een tevreden man naar de Ronde van Vlaanderen, maar: “De stress is er zondag bij iedereen”

© BELGA

Wout van Aert toonde recent dat hij in vorm is. Een derde plaats in Milaan-Sanremo, winst in de E3 Harelbeke en een tweede plaats in Gent-Wevelgem. In die laatste koers deed hij de zege zelfs cadeau aan zijn teamgenoot Christophe Laporte. In de Ronde van Vlaanderen gaat hij zondag ongetwijfeld voor het allerhoogste. Ook Parijs-Roubaix staat nog niet op zijn palmares.

Michiel VerheirstraetenBron: BELGA

“Dat Dylan van Baarle er niet bij is, beschouw ik toch als een aderlating voor onze ploeg. Hij heeft de motor om lang mee te gaan in de klassiekers”, vertelde Van Aert donderdag op een persmoment. “Ik voel me goed. Ik ben hersteld van twee zware koersen. Alles is verlopen zoals het hoort. Ik ben een tevreden man.”

Vorig jaar werd Wout van Aert ziek in aanloop naar de Ronde van Vlaanderen. Hij moest zelfs verstek laten gaan. “Gelukkig voel ik me nu topfit. De Ronde van Vlaanderen is altijd spannend. Je ziet dat aan alles. Er staan nu al supporters langs de kant tijdens een verkenning. De belangstelling van de media is ook heel groot. Dit is een speciale koers, net als Parijs-Roubaix. Het is het doel van de ploeg één van die twee koersen of ze alle twee te winnen.”

Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar zijn de grote drie. “Ik zet achter die drie namen die van Christophe Laporte, Tiesj Benoot, Nathan Van Hooydonck maar ook Neilson Powless, Matej Mohoric, Stefan Küng, Tom Pidcock, Julian Alaphilippe en ik kan zo nog wel een tijdje doorgaan.” 

“Wij hebben al veel champagne gedronken”

“Ik besef dat wij als ploeg met een zeer speciale reeks bezig zijn”, vervolgde Van Aert. “Wij hebben al veel champagne gedronken en we beseffen maar al te goed dat we schitterende koersen gewonnen hebben. De stress is er zondag bij iedereen. Ook al heb je veel gewonnen of niet. Iedereen begint in Brugge vanaf nul. Natuurlijk geeft een goed rapport veel vertrouwen. Ik wil zeer graag de Ronde of Roubaix aan mijn palmares toevoegen. Deze koersen staan met stip genoteerd op het verlanglijstje.” 

Wout van Aert gaf zelfs een zege in een klassieker, Gent-Wevelgem, zomaar weg aan een teamgenoot. “Ik heb daarop veel mooie berichten gekregen. Maar ik schrok soms van bepaalde mensen die hun opinie moesten uiten. In de E3 vond iedereen het doodnormaal dat Christophe Laporte me liet winnen. Toen hoorde ik niemand. Na Wevelgem wel. Win ik de Ronde, dan heb ik dat aan de ploegmakkers te danken”, verduidelijkte Van Aert.

“Ik maak me geen zorgen over het verdere bestaan van de ploeg”

Woensdag meldde de NOS dat de Nederlandse supermarktketen Jumbo na 2024 zou stoppen als hoofdsponsor van de wielerploeg Jumbo-Visma. Teammanager Richard Plugge zou daarom op zoek moeten gaan naar een nieuwe geldschieter.

“Wij zien ook her en der dingen opdoemen”, reageerde Van Aert. “Als team hebben wij vertrouwen in Richard Plugge. Hij zal er wel voor zorgen dat de ploeg verder blijft draaien. Het klinkt misschien raar, maar daar zijn wij als renners niet mee bezig. Het is een ver-van-ons-bedshow. Ik maak me geen zorgen over het verdere bestaan van de ploeg. Ik denk ook dat er al heel wat geschreven is wat niet echt strookt met de waarheid. Daar begint het al. Er staat nergens zwart op wit dat de hoofdsponsor zal afhaken.”

© BELGA

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen