Keizer Kamielbier pakt dubbel goud op internationale bierwedstrijd in Lyon
Steven Van Mol met zijn Keizer Kamielbier: “We zijn zeker trots, want er waren liefst 1.999 deelnemende bieren.” — © Leen De Smedt
Het gaat hard voor het Keizer Kamielbier van Hofstadenaar Steven Van Mol. Het gerstenat pakte afgelopen weekend twee keer goud op de internationale bierwedstrijd Concour international de Lyon. Zowel de (veelbekroonde) blonde als de Quadrupel-variant vielen in de prijzen.
Na eerste prijzen te hebben weggekaapt op de European Beer Challenge en de Asian Beer Awards, en op de World Beer Awards brons in de wacht te hebben gesleept, is de zege in Lyon al de vierde internationale prijs voor het blonde Keizer Kamielbier van Steven Van Mol uit Hofstade.
“Met gepaste trots kunnen we melden dat we twee keer in de prijzen zijn gevallen op het Concours international de Lyon”, zegt Van Mol vol blijdschap. “We wonnen goud voor Keizer Kamiel Blond in de categorie Blond and Golden Ale én goud voor de Keizer Kamiel Quadrupel in de categorie Abbey Trappist-Style Dubbel. Onze Quadrupel werd ook verkozen tot beste bier van deze categorie. We zijn zeker trots, want er waren liefst 1.999 deelnemende bieren, over in totaal zestig categorieën.”
Hoofdpunten
Trump aangeklaagd in zaak van geheime documenten die hij meenam uit Witte Huis
‘Afkoopsom voor asielzoekers’ en doorgedreven compromissen: hoe de EU ondanks koude douche historische migratiedeal sloot
De held van Annecy: beelden tonen hoe Henri (24) aanvaller wegjoeg na steekpartij in speeltuin
Na drama met baby in snikhete auto getuigt onze man: “Telkens als zo’n verhaal in het nieuws komt, sta ik in een flits weer op die parking”
Beste van Plus
Noorse cruisemaatschappij deelt eerste beelden van volledig elektrisch schip
Tochtje met opblaasbare eend gaat mis: drie mannen uit zee gered
Enorme bijenzwerm strijkt neer in fietsmandje Christa (57): “Ze noemen me al de bijenkoningin”
Maneskin-frontman excuseert zich voor kusfilmpje met andere vrouw: “Dit was niet hoe we het wilden aanpakken”