Volleybal Liga A vrouwen Champion Play-Offs VDK Gent - Charleroi: 3-1

VDK Gent naar titelfinale tegen Asterix Avo: “Misschien ligt underdogpositie ons beter”

Laure Flament ziet haar smash gekeerd worden door de Henegouwse verdediging.© Nic Declercq

Gent -

VDK Gent heeft zich met bravoure geplaatst voor de titelfinale die volgend weekend begint. Het team van coach Stijn Morand kon nog bijgebeend worden door VC Oudegem, maar liet zondagmiddag niets aan het toeval over en stuurde Charleroi met lege handen terug naar Henegouwen. Door de winst van Gent deed de wedstrijd tussen Asterix Avo en Oudegem er niet meer toe.

Dirk Van Bruysel

“We waren nochtans niet goed gestart. Traag, aarzelend en niet agressief genoeg. Niets lukte en daar maakte Charleroi in de eerste set handig gebruik van”, blikt coach Stijn Morand terug. “Vanaf de tweede set hebben we onze opslagdruk verhoogd en meteen moest Charleroi in de achtervolging. Daarna kwamen we op geen enkel moment nog in de problemen.”

Dankzij de overwinning is VDK Gent nu zeker van de tweede plaats. “En dat is terecht want in de competitie was al duidelijk dat Asterix Avo en wij erbovenuit staken en dezelfde waardeverhoudingen bleven merkbaar in de play-offs”, vindt Morand. “De twee beste ploegen van het jaar staan dus tegenover elkaar in de titelfinale. Dat Asterix Avo ons de voorbije maanden telkens kon kloppen, betekent niets. Het is aan ons om nu de kers op de taart te zetten.”

Underdogpositie

VDK Gent staat voor het tweede opeenvolgende jaar in zowel de beker- als titelfinale en coach Morand vindt dat het zich daarmee op de borst mag kloppen als vaste waarde aan de top van het vrouwenvolleybal in ons land. “Vorig seizoen hebben we de landstitel gepakt, maar verloren we de bekerfinale. We veroverden dit seizoen wel de Supercup, dus ligt de strijd om de landstitel open”, aldus Morand. “In tegenstelling tot vorig jaar beginnen we deze keer niet als favoriet aan de titelfinale. Misschien ligt de underdogpositie ons beter. Ik hoop natuurlijk van wel want het zou mijn speelsters goed om die titelfinale te winnen. Er zijn inderdaad acht speelsters die ons na dit seizoen verlaten, maar wat zou er mooier zijn dan hen te zien vertrekken met een prijs op zak? Daar gaan we alles aan doen.”

De eerste finalewedstrijd wordt komende zondag om 18 uur in de Edugo Arena gespeeld. Zaterdag 29 april om 20.30 uur staat de terugwedstrijd in Beveren gepland. Een eventuele belle wordt op 1 mei om 15 uur in Beveren gespeeld.