Keizer Kamielbier blijft maar scoren: sterk, bruin gerstenat vangt goud in Frankfurt

Steven Van Mol met de Keizer Kamiel Quadrupel: “Onze bieren zijn te verkrijgen bij de lokale drankenhandel en in de supermarkt, en intussen bij een veertigtal horecazaken in de regio Aalst.”© IF

Aalst -

“De mooiste bekroning die we al mochten ontvangen”, zo noemt Steven Van Mol uit Hofstade, de man achter het Keizer Kamielbier, de prijs die hij op de Frankfurt International Beer Trophy 2023 in de wacht sleepte met zijn Keizer Kamiel Quadrupel.

Leen De Smedt

Na goud op de Lyon Beer Competition vorige maand heeft de Keizer Kamiel Quadrupel opnieuw een hoofdprijs gewonnen, deze keer in het Duitse Frankfurt in de categorie Abbey Trappist-Style Dubbel. Er dongen zevenhonderd bieren van over de hele wereld mee, waarvan 35 uit ons land.

De Keizer Kamiel Quadrupel is een sterk, bruin bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van tien procent. Het heeft een fruitig aroma en een uitgebalanceerde, complexe smaak met toetsen van karamel, rood fruit en koffie, zo luidt het. (Lees verder onder de foto)

De Keizer Kamiel Quadrupel.© IF

Ook het blond bier dat vernoemd werd naar de overleden Aalsterse carnavalskeizer werd al meermaals gehonoreerd: het pakte goud op de European Beer Challenge, de Asian Beer Awards en de Lyon Beer Competition. Op de World Beer Awards pakte het een bronzen medaille.

Veertig horecazaken

De Quadrupel werd in Lyon ook al verkozen tot beste bier van zijn categorie en bevestigt die zege dus in Frankfurt. In 2022 lanceerde Van Mol met de Keizer Kamiel Tripel de derde variant van het gerstenat.

“Onze bieren zijn te verkrijgen bij de lokale drankenhandel en supermarkt en ondertussen in zo’n veertig horecazaken in de regio Aalst”, zegt Van Mol. “Wij hopen tegen eind dit jaar dat aantal boven de vijftig te krijgen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus