Klachten over hogere tarieven in cafetaria dienstencentra. “Begrijpelijk, maar we kunnen moeilijk anders”

© Bas De Wilde

Harelbeke -

De forse prijsverhoging in de cafetaria’s van DC De Parette, DC De Vlinder en Dorpshuis De Rijstpekker roept vragen op.

Bas De Wilde

Deze maand gingen de prijzen in de cafetaria van DC De Parette, DC De Vlinder en Dorpshuis De Rijstpekker steil de hoogte in. Voor een pils en een frisdrank betaal je nu 2,20 euro tegenover 1,5 euro vroeger. De zwaardere bieren en de aperitieven kosten soms zelfs dubbel zoveel, zoals een fles rode wijn die nu 20 euro kost tegenover 9,50 euro vroeger.

Raadslid Willy Vandemeulebroucke (Vooruit) betreurt dat. “We leven in tijden waar de gebruikers van dienstencentra moeilijk rondkomen. In een dienstencentrum staat dienstverlening centraal, zo’n verhoging valt toch moeilijk te verklaren.”

Schepen Lynn Callewaert (CD&V) wist dat er klachten zouden volgen. Maar ze was wel verrast over de vraag van het raadslid.

BTW-plichtig

“Uw Vooruit-fractie heeft dit dossier mee goedgekeurd! Die aanpassing gebeurde overigens niet lichtzinnig. Sedert 2016 werden de prijzen niet aangepast ondanks de stijgende kosten en inflatie van de laatste jaren. Welzijnsverenigingen zijn sinds kort ook btw-plichtig, wat ook moet doorgerekend worden. En tegelijk hebben we de verhoudingen in de drankenprijzen aangepast, want onze zware bieren en aperitieven waren in het verleden wel echt zeer goedkoop”, zegt schepen Callewaert.

“Uiteindelijk moeten we als welzijnsorganisatie ook wat op onze centen letten. En ik denk ook dat onze prijslijst de vergelijking nog steeds kan doorstaan met de doorsnee horecazaken in de omgeving.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus