Gemeenten in toerismecluster Grensleie verdelen voor het eerst gezamenlijke brochure

De brochure werd voorgesteld op wijndomein Ravenstein in Kruiseke.© if

Ledegem/Menen/Moorslede/Wervik/Wevelgem -

Grensleie, de toeristische clusterwerking van Ledegem, Menen, Moorslede, Wervik en Wevelgem, publiceren voor het eerst een gezamenlijke brochure. Daarin bundelen ze het aanbod van in de regio.

Joerie Dewagenaere

Ledegem, Menen, Moorslede, Wervik en Wevelgem. Alle vijf de steden en gemeenten werken al jaren samen onder de cluster Grensleie om hun troeven in de verf te zetten. Nu willen ze dat ook voor het eerst doen in de vorm van een gezamenlijke brochure.

Die brochure telt 96 pagina’s vol inspiratie voor een uitstapje in de ruime regio. “Goed voor zes kant-en-klare arrangementen en meer dan 100 uiteenlopende bouwstenen, thematisch gebundeld, waarmee je à la carte je dagtrip kan samenstellen”, legt toerismedeskundige van de stad Wervik Kris Deronne uit.

5.000 exemplaren

Er werden 5.000 exemplaren gedrukt van het boekje. Die zijn te vinden bij de diensten Toerisme, maar ook op gespecialiseerde beurzen. “Ook lokale verenigingen ontvangen een brochure. Een leuke dagtrip hoeft nu eenmaal niet ver te zijn”, aldus Deronne. “Daarnaast volgt nog een promocampagne via sociale media en plannen we een netwerkmoment met autocarbedrijven die dagreizen aanbieden.”

De brochure kan ook digitaal via de websites van de diensten van Toerisme Grensleie bekeken en gedownload worden.

De gezamenlijke brochure is een primeur voor de toerismecluster Grensleie.© if

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus