Peter Mesdag (58), cafébaas ’t Oud Gemeentehuis, overleden omringd door zijn levenspartner en kinderen

Peter Mesdag verbleef al een paar weken op de palliatieve afdeling.© if

Hulste -

Hulstenaar Peter Mesdag is dinsdag overleden op de palliatieve afdeling Ten Oever in Kortrijk in aanwezigheid van zijn levenspartner Joke Christiaens en zijn twee zoons Jelle (32) en Jesper (30). Het was een aangekondigde dood, want hij verbleef al een paar weken op de palliatieve afdeling Ten Oever na een diagnose van terminale kanker. Maar hij hield de moed er tot op het einde in.

Bas De Wilde

Vorige week gaven Peter Mesdag en zijn twee zonen nog een interview over zijn levenseinde en de goede momenten die hij desondanks nog wou meepikken. “Ik pik mee wat ik kan en hoop nog op veel goede momenten. Ik weet niet hoe lang ik nog heb, morgen kan ik een zware bloeding krijgen en is het misschien afgelopen”, verklaarde hij zelf.

Peter Mesdag kreeg jammer genoeg gelijk. Meer dan een week respijt na het interview werden hem niet meer gegund. De verslagenheid bij de familie, zijn kennissen en zijn oude klanten van ’t Oud Gemeentehuis is groot.

Peter Mesdag krijgt op zaterdag 6 mei om 10.30 uur een uitvaartdienst in de Sint-Pieterskerk van Hulste, zijn urne zal later bijgezet worden op de begraafplaats in Hulste. Wie wil, kan nog een laatste groet brengen in de rouwkamer van Begrafenissen Vanwynsberghe aan de Sint-Michielsweg 11 in Kuurne, elke dag van 16 tot 18 uur.

LEES OOK. Peter (58) tapte in januari nog pinten, nu ligt hij op palliatieve zorgen: “Maar ik wil nog van alle momenten genieten”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus