Aaigemse Bergbokken roeien van Aalst naar Dendermonde: “Op zoek naar de oorzaak van de vete tussen de twee steden”

© IF

Erpe-Mere/Aalst/Dendermonde -

De Bergbokken, een groep van vijftien Aaigemse mannen, zijn afgelopen weekend van Aalst naar Dendermonde geroeid. Doel van de tocht: uitpluizen waar de oorzaak ligt van de vete tussen de twee steden.

Chris Bosseloo

Voor hun jaarlijkse weekenduitstap roeiden de Bergbokken vrijdag met de collegeboot van Aalst naar Dendermonde om op zondag terug te keren. In Aalst werd de groep vanop het Werfplein uitgewuifd door burgemeester Christoph D’Haese (N-VA). In Dendermonde werden de Bergbokken verwelkomd door burgemeester Piet Buyse (CD&V) aan de aanlegsteiger Tragel 7. Het gezelschap nam vanuit Aalst een ‘booTschap in een fles’ van de burgemeester mee naar Dendermonde. (Lees verder onder de foto)

© IF

Aanleiding van de originele citytrip van de heren is de vete tussen Aalst en Dendermonde én het feit dat burgemeester Buyse met een Aaigemse getrouwd is. “Hoe komt het dat een Aaigemse schone zich laat verleiden door een Dendermondenaar? En waarom Dendermonde en niet Aalst? Wij vragen ons af vanwaar de vete tussen de twee steden komt. Daarom gaan we zelf op onderzoek”, luidt het bij de Bergbokken.

Burgemeester Christoph D’Haese kon het initiatief wel smaken: “De aanleiding van de tocht is de prangende vraag die deze roeiers bezighoudt: hoe is het in godsnaam mogelijk dat de burgervader Piet Buyse van het dorp Dendermonde in het mooie Aaigem een dame heeft gevonden en hiermee in het huwelijksbootje is gestapt? Dat belooft plezant te worden. Er zijn nog zekerheden in het leven: de sublieme vete tussen Aalst en Dendermonde leeft meer dan ooit. Het is het mooiste wat er is tijden van hoogsensitiviteit en relativeert heel veel. Humor werkt altijd.”

© IF

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus