Voetbal  2de provinciale (eindronde)  ERC Hoeilaart - Leeuw-Brucom: 2-0

Tony Paridaens blikt terug op een geslaagd jaar met Leeuw-Brucom: “Eindronde was de bekroning van een fantastisch seizoen”

Tony Paridaens geeft de trainersfakkel door.© GEERT TRESIGNIE

Volgend seizoen gaat Tony Paridaens als sportief coördinator aan de slag bij Leeuw-Brucom. In zijn afscheidsjaar als coach loodste de politieagent de fusieclub naar de eindronde, waar het avontuur strandde op Hoeilaart.

Wim Redant

Tony Paridaens blikte met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd in Hoeilaart, die met 2-0 werd verloren. “Globaal bekeken verdiende Hoeilaart de zege op basis van een dominante tweede helft, maar ik zag toch wel enkele kantelmomenten die de wedstrijd een ander verloop hadden kunnen toekennen”, vertelt Paridaens. “Zo dook Timothy Van Roy in de eerste minuut al afgezonderd voor doel op, maar de lob van onze aanvoerder zeilde over. Een snelle voorsprong had Hoeilaart kunnen verlammen. Een tweede cruciale fase was de noodrem van Tom Raemdonck op Ruben Baevegems. Raemdonck stond al met geel genoteerd en iedereen dacht aan rood toen de scheidsrechter floot, maar die gaf buitenspel aan terwijl de vlag van de lijnrechter beneden bleef. Op die herneming slikten we de treffer van Bolline. Plots stonden we 1-0 in het krijt.”

Paridaens noemde de Hoeilaartse kwalificatie wel verdiend. “Hoeilaart eindigde niet toevallig tweede en beschikt zowel defensief als offensief over ontzettend veel kwaliteiten. We verloren zelf als klap op de vuurpijl binnen het kwartier onze beide centrale verdedigers. Kasen moest na een kwartier al naar de kant. Van Den Wijngaert kreeg een bal pal in het gezicht en moest afgevoerd worden. Na rust trok Hoeilaart het laken naar zich toe. Voor Leeuw-Brucom was de eindronde de bekroning van een fantastisch seizoen. Als we uit de gevarenzone blijven, tonen we ons tevreden. We zetten steevast in op de jeugd en realiseren weinig transfers. Leeuw-Brucom B klopte Budingen in de eindronde en ontvangt zondag Boutersem B. De promotie naar derde provinciale zou een opsteker zijn. We namen dit seizoen al een handvol B-spelers op in de A-kern”, aldus Tony Paridaens.

Metamorfose

Volgend seizoen ondergaat de technische staf een metamorfose. “Ik geef de trainersfakkel door aan Marc Leroy”, licht Paridaens toe. “Als T2 werd Joost Bossin aangetrokken, die afgelopen seizoen als T1 overnam bij Rhodienne. We realiseerden twee transfers met Lorenzo Vandegucht van reeksgenoot Kester-Gooik en Joeri Hemelrijck die overkomt van Avenir Lembeek. Brian Demuylder vertrekt naar reeksgenoot Huizingen en Ruben Baevegems naar Teralfene, terwijl Larno Van Dorpe zijn geluk beproeft bij VK Borchtlombeek.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus