Nog 3 jaar werk aan Meulestedebrug: 5 miljoen euro extra nodig om nieuwe brug te financieren

© fvv

Gent -

De bouw van de nieuwe Meulestedebrug duurt nog drie jaar, tot in 2026. Dat bevestigt Lydia Peeters (Open VLD), Vlaams minister van Openbare Werken. De werken zitten op schema, maar zullen door de gestegen bouwkost dit jaar wel vijf miljoen euro extra kosten.

Fien Lakiere

Sinds begin vorig jaar wordt in een loods in Wondelgem gewerkt aan de nieuwe Meulestedebrug. De huidige brug moest al heel vaak hersteld worden, en is dringend aan vervanging toe. Maar voor het zover is, moeten de Gentenaars nog drie jaar geduld uitoefenen.

LEES OOK. Binnenkijken. Hier wordt de nieuwe Meulestedebrug gemaakt: “60 man om 9.000 onderdelen te assembleren”

De afwerking is voorzien voor 2026, en de werken zitten daarmee op schema. Dat blijkt uit het antwoord van minister Lydia Peeters (Open VLD) op een vraag van Stijn De Roo (CD&V). Door de gestegen bouwkosten wordt voor 2023 vijf miljoen euro extra voorzien voor het project.

Dit jaar wordt onder andere gewerkt aan de kaaimuren en de noordelijke brughelft. Eind september zal die vervolgens ter plaatse gemonteerd worden. Begin 2024 moet het eerste deel van de brug klaar zijn, zodat het verkeer daarover kan in plaats van over de oude brug. Vanaf mei wordt daarom gestart met de wegenis- en rioleringswerken in de omgeving.