Lady Linn opent Gentse Feesten op het Luisterplein: ook Jelle Cleymans, Bent Van Looy en vele anderen van de partij

Lady Linn mag de Gentse Feesten op het Luisterplein openen.© fvv

Gent -

Ook deze Gentse Feesten wordt het Laurentplein omgedoopt tot het Luisterplein. Lady Linn mag de Feesten openen, en de daaropvolgende dagen krijgt ze het gezelschap van onder meer Jelle Cleymans, Bent Van Looy en Lieven Tavernier.

Max Dedulle

“Een muzikale oase van rust in het feestgewoel.” Dat belooft het Luisterplein ook deze Feesten te zijn. Je gaat er niet om pinten te hijsen en de polonaise te dansen, wel om je te laten betoveren door singer-songwriters, folk, jazz en kleinkunst. Dat is deze zomer niet anders, zo blijkt uit het programma dat de organisatie vrijdag bekend maakte.

Op vrijdag 14 juli zal het er meteen ‘boenk’ op zijn: de Gentse queen of soul Lady Linn komt haar nieuwe plaat ‘trilogie’ voorstellen: een reeks van drie EP’s die elk hun eigen verhaal vertellen.

Ook op 20 juli zal het plein ongetwijfeld vollopen, voor het optreden van Bent Van Looy. Zo vaak treedt de Das Pop-zanger tegenwoordig niet op, dus dat wordt ongetwijfeld een niet te missen concert. Net als de passage van Jelle Cleymans, trouwens. Die maakte met zijn nieuwe album Roubaix naar eigen zeggen een ‘ode aan het afzien’. Dat komt hij op zaterdag 22 juli voorstellen.

De Feesten afsluiten? Die eer gaat naar Lieven Tavernier, de Gentse songsmid die een abonnement op het Luisterplein lijkt te hebben. Hij slaat de handen in elkaar met zijn zoon Fritz, een hip hopper.

Het volledige programma vind je op de website van Uitbureau.