Moeder Werviksche schenkt 1.800 euro aan voetbalploeg Vondels vzw

Op 13 mei verraste een delegatie van de studentenclub de voetbalploeg op hun training.© if

Wervik -

Na zeven jaar werd het Klaasbal van Moeder Werviksche succesvol vanonder het stof gehaald. Een deel van de opbrengst – zo’n 1.800 euro – wordt nu geschonken aan de voetballers van Vondels vzw.

Joerie Dewagenaere

Van 2015 was het geleden dat het Klaasbal nog werd georganiseerd. Niet verwonderlijk aangezien studentenclub Moeder Werviksche opgedoekt werd. Oud-leden van het presidium beslisten echter om op 3 december vorig jaar de fuif nieuw leven in te blazen.

400 feestvierders zakten toen af naar het Kapittel. Een overweldigend succes. Meteen beslisten ze om een deel van de opbrengst te schenken aan het goede doel. Ze kozen ervoor om Vondels vzw, dat ondersteuning biedt aan volwassenen met een beperking.

Special Olympics

Ze schonken 1.800 euro aan de voetbalploeg van de vzw, die van 20 tot 25 mei hun gouden medaille verdedigen op de Special Olympics. “Ze waren op zoek naar een uitrusting, waarna we beslisten om hun trainingspak te financieren”, zegt Steve Dejan.

Dit jaar vindt het Klaasbal opnieuw plaats op 2 december 2023. De hoop bestaat nog altijd dat studentenvereniging Moeder Werviksche een tweede leven vindt. “We willen tonen dat een studentenclub een warm nest is met grote vriendschappen. Op 20 mei organiseren we daarom ook nog een cantus.”

Oud-leden van Moeder Werviksche willen studentenclubs in een positief daglicht stellen.© if

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus