Nog 58 keer slapen: aftellen naar de Gentse Feesten kan beginnen, nu affiche(s) bekendgemaakt zijn

© Stad Gent

Gent -

Het is nog 58 keer slapen tot de Gentse Feesten (eindelijk) opnieuw losbarsten. Na de ‘wedergeboorte’ van vorig jaar blazen de Feesten dit jaar 180 kaarsjes uit. Een campagne met affiches is woensdag gelanceerd: speciaal voor deze jubileumeditie niet één maar zes exemplaren.

Simon Dekaezemaker

Vrijdag 14 juli 2023. Deze datum staat bij veel Gentenaars met stip aangeduid in de agenda. De start van tien dagen Gentse Feesten, tien dagen plezier. Na de wedergeboorte van vorig jaar na twee afgelaste edities door corona staat deze keer de 180ste editie van de Feesten centraal.

Verbinden

Voor deze jubilieumeditie worden daarom zes affiches door verspreid. Op elke affiche staat een letter van ‘Gentse’ met daarin bekende en minder bekende inwoners: van burlesquedanseres Zoe Bizou tot Arne Loccufier, die de drie torens, Pierke en de draak op zijn lichaam tatoeëerde.

“De Gentse Feesten zijn er door en voor de Gentenaars”, legt feestenschepen Bram Van Braeckevelt (Groen) de campagne met zes affiches uit. “Dat is precies wat we met deze affiches willen verbeelden. Meer dan ooit, alle Gentenaars verbinden en samen tien dagen lang feesten.” (Lees verder onder de foto’s)

© Stad Gent

© Stad Gent

Gustaph

Ontwerpbureau Soon ontwierp de affiches. Alle letter van ‘Gentse’ krijgen een eigen invulling. Ze werden eerst in levensgroot hout gebouwd. Nadat de figuranten plaatsnamen, werden de foto’s genomen. De letters belichamen de dynamiek en positieve energie van de Feesten.

Het volledige programma van deze editie wordt op 9 juni bekendgemaakt. Gustaph van Eurosong en Aaron Blommaert van de Masked Singer zijn alvast van de partij. Vanaf dan is het officiële Feesten-magazine ook te koop in de krantenwinkel en gaat www.gentsefeesten.be live.

© Stad Gent

© Stad Gent

© Stad Gent

© Stad Gent

© Stad Gent

© Stad Gent