Tom Van Grieken brengt bedreigde Velodroom een bezoekje: “Dit erfgoed mag niet verloren gaan”

Tom Van Grieken met uitbater Thierry Monbaliu.© If

Blankenberge -

Opvallend bezoek voor de Lustige Velodroom in Blankenberge: Tom Van Grieken (Vlaams Belang) kwam afgelopen zaterdag langs bij de bedreigde attractie én pleitte meteen voor het behoud ervan. Ondertussen had hij ook een gesprek met ondernemer en tv-figuur Michel Van den Brande.

Junior Verbeeke

De partijvoorzitter van Vlaams Belang deed zaterdag Blankenberge aan in het kader van zijn campagne ‘Doe ze luisteren’, en bracht dus ook een bezoekje aan de Lustige Velodroom. “Een uniek stuk erfgoed dat vele Vlamingen terug doet denken aan vakanties aan zee tijdens hun jeugd ”, vindt Van Grieken. “Bovendien gaat de Lustige Velodroom al drie familiegeneraties mee.”

LEES OOK. Toekomst van legendarische Velodroom gegarandeerd? Michel Van den Brande wil investeren in gekke fietsen: “Hier is zoveel potentieel”

En daarom pleitte hij meteen voor het behoud ervan. Uitbater Thierry Monbaliu zoekt al even een overnemer, en houdt er na deze zomer mogelijk mee op. “Het zou doodzonde zijn als de velodroom zou verdwijnen. Dit Blankenbergs stuk erfgoed mag niet verloren gaan, voor zowel de huidige als toekomstige generaties.” En daarom denkt Vlaams Belang aan een referendum waarin de lokale bevolking zich moet kunnen uitspreken over de toekomst van de velodroom.

Tijdens zijn bezoek hield Van Grieken ook nog halt in een strandbar én had hij een onderhoud met Michel Van den Brande, die politieke ambities koestert. “Zo kreeg ik de kans om mijn ideeën eens te toetsen met deze sympathieke jongeman, die nog te vaak moet vechten tegen tal van vooroordelen”, aldus Van den Brande.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus