Marcel Vanthilt, Flip Kowlier en natuurlijk Christoff: Sint-Baafsplein maakt line-up voor Gentse Feesten bekend

© Koen Bauters, Jan Vens en Geert Van de Velde

Gent -

Behalve ‘Tovenaar’ Aaron Blommaert staan tijdens de komende Gentse Feesten ook Marcel Vanthilt met zijn Arbeid Adelt! en Flip Kowlier op het Sint-Baafsplein. Daarnaast keren vertrouwde gezichten als dj Dirk Stoops en Christoff terug. Ook de ploegvoorstelling van de Buffalo’s staat opnieuw op het programma.

Simon Dekaezemaker

LEES OOK.Nog 58 keer slapen: aftellen naar de Gentse Feesten kan beginnen, nu affiche(s) bekendgemaakt zijn

Nog 52 keer slapen en dan is het opnieuw zover. 14 juli staat bij veel Gentenaars met stip aangeduid in de agenda. De start van tien dagen Gentse Feesten, tien dagen plezier. De stad en de organisaties achter de verschillende pleinen zijn volop bezig met de voorbereidingen.

Buffalo’s

Voor het Sint-Baafsplein werden eerder al namen gelost, maar vzw Onder de Draak heeft nu de volledige line-up bekendgemaakt. Een mix van nieuwe artiesten en vertrouwde gezichten. Op 14 juli trappen zo de electropopband Vive la Fête van Els Pynoo en natuurlijk dj Dirk Stoops de Feesten af.

Op 17 juli nemen de Buffalo’s het Sint-Baafsplein over tijdens de ploegvoorstelling. Je zal er ontdekken wie KAA Gent komend seizoen naar eer en glorie moet leiden, met hopelijk een nieuwe trofee als resultaat. ’s Avonds haalt Flip Kowlier alles uit de kast voor een stevig feestje.

Keizer van het Vlaamse lied

Tradities zijn er om in ere te houden en daarom keert Christoff op 18 juli terug naar het Sint-Baafsplein. De keizer van het Vlaamse lied Christoff ontgoochelt nooit en zette vorig jaar met zijn meezingers het Sint-Baafsplein in vuur en vlam. Zijn optredens blijven de Gentenaars smaken.

Op zondag 23 juli, de laatste dag van de Gentse Feesten, sluiten Biezebaaze van frontman Kurt Burgelman en de absurdistische bende van Arbeid Adelt! van Marcel Vanthilt de festiviteiten op het Sint-Baafsplein af met een knallend feestje.

De volledige line-up kan je hier vinden.