Foto’s van Elon Musk die robot kust gaan viraal, maar het is niet wat het lijkt: “De gevaren van AI”

© AP

Foto’s waarop Tesla- en Twitter-CEO Elon Musk robotvrouwen kust, zorgen voor heel wat speculatie en hilariteit op sociale media. Maar nu blijkt dat de beelden met artificiële intelligentie gemaakt werden.

Musk staat erom bekend om af en toe eens iets bizar uit te halen. Toen de bewuste foto’s van de tech-CEO op sociale media verschenen, leek er op het eerste gezicht ook niets bijzonder aan de hand. “Stelt Musk zijn nieuwe vrouw voor?”, vroegen sommigen zich af. De robots hadden dan ook heel wat gelijkenissen met de humanoïde robot Optimus van Tesla. Die robots zien eruit als mensen en werden door Musk eind september 2022 voorgesteld aan het publiek.

Toch kon die robot enkele maanden geleden enkel wat hurkende pasjes zetten en zwaaien. De robots op de foto’s zijn van een heel ander kaliber. En dat is ook niet echt verbazend, want nu blijkt dat die beelden van een kussende Musk gemaakt zijn met behulp van artificiële intelligentie.

De beelden werden voor het eerst gedeeld door Twitteraar Daniel Marven. Hij verduidelijkte meteen dat het doel van zijn bericht was om de gevaren van artificiële intelligentie aan te tonen.

De beelden van Musk en zijn robotvrouw zijn niet de eerste beelden op basis van artificiële intelligentie die viraal gaan. Eerder waren beelden van de paus in een wel erg hippe outfit of een gewelddadige arrestatie van Donald Trump ook al populair.

© Twitter

 (sgg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen