Ruud en Peggy bekronen hun muzikale vriendschap na twintig jaar met een album dat ze samen schreven

© vens jan

Ledeberg -

Vorig weekend stelde het muzikale duo P.U.R.E hun debuutalbum voor. Alle nummers van het album Lights and Schadows werden zelf geschreven en gecomponeerd door Peggy en Rudy, een bekroning voor hun 20-jarige muzikale vriendschap

Bar Loetse in Ledeberg was de plek waar het debuutalbum van P.U.R.E. werd voorgesteld. Het duo achter de groep bestaat uit Rudy Brevvaeys en Peggy Vermeersch. Rudy, gepensioneerd arbeider bij de Stad Gent en bekend in Gentse kringen als Killing Ruud van Les Escargots de Gand, raakte bevriend met Peggy Vermeersch.

Peggy werkt in de zorgsector, maar zat toen ook al in muzikale kringen en trok als Peggy V langs podia. Na ook jaren te hebben meegezongen bij Les Escargots werd het idee geboren om samen een nieuwe groep op te richten. P.U.R.E. werd geboren.

© jan vens

© jan vens

De groep bracht akoestische versies van bekende liedjes, maar de droom bleef om eigen nummers te schrijven. Peggy boorde haar schrijverstalent aan en Ruud componeerde muziek en het album Lights and Shadows was geboren. Een mix van verschillende stijlen met persoonlijke teksten.

De opnames gebeurden in de studio bij Ruud thuis, met een waaier aan instrumenten: van gitaren over djembees tot trieangel , een koebel en zelfs een eierklopper. Ruud en Peggy zijn fier op hun album en noemen het de muzikale bekroning van hun 20-jarige vriendschap. Alle info over de cd en toekomstige optredens vind je op de facebookpagina van het duo   

© jan vens

© jan vens

© jan vens

.