Fietser (74) komt om het leven na aanrijding met caravan in Gent: “Bestuurster reed niet te snel en was niet onder invloed van alcohol”

Gent -

Op de Burggravenlaan in Gent is dinsdagavond een 74-jarige fietser om het leven gekomen na een aanrijding met een personenwagen. Volgens de bevindingen van de verkeersdeskundige reed de bestuurster niet te snel. “De vrouw legde ook een negatieve alcoholtest af”, zegt het parket.

Simon Dekaezemaker en Laura Moens

Het ongeval gebeurde dinsdagavond om 20.30 uur op het kruispunt van de Burggravenlaan en de Bommelstraat. Over de omstandigheden is nog onduidelijkheid. “De aanrijding gebeurde tussen een personenwagen met een caravan en een fietser, een man van 74 uit Gent”, zegt het parket.

Politie en mug waren snel na het ongeval ter plaatse en probeerden daarop het slachtoffer nog te reanimeren, maar alle hulp kwam uiteindelijk te laat. Het kruispunt werd door de politie afgesloten voor alle verkeer en het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse.

Geen overdreven snelheid

Uit de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige en politie blijkt dat 35-jarige bestuurster uit Gent van de personenwagen niet te snel reed. Dat bevestigt het parket woensdag. “De verdere omstandigheden van het ongeval worden onderzocht”, klinkt het.

Zoals de procedure bij een dodelijk verkeersongeval voorschrijft werd de bestuurster van de personenwagen nadien onderworpen aan een alcohol- en drugstest. “De vrouw blies negatief”, geeft het Oost-Vlaams parket woensdag meer duiding.

© LMD

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen