Raad voor vergunningsbetwistingen verklaart bezwaren tegen Scholenproject Kaart ongegrond

Scholenproject Kaart.© Jan Brys

Brasschaat -

De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft zich uitgesproken in het dossier Scholenproject Kaart. De bezwaren die door de vzw De Kaart Rond Tafel en door enkele private personen werden ingediend, zijn ongegrond verklaard.

Het Scholenproject Kaart omvat de grondige renovatie van twee lagere scholen van verschillende netten. Daaraan werd de realisatie van een aantal woningen op dezelfde site gekoppeld.

Een aantal buurtbewoners verenigde zich in de vzw De Kaart Rond Tafel en ondernam juridische stappen. De vzw was niet zozeer tegen de renovatie van de scholen, maar ageerde vooral tegen de bouw van de woningen.

Waarnemend burgemeester Philip Cools (N-VA): “De bezwaren die tegen het project werden ingediend, zijn nu ongegrond verklaard. Dat betekent dat de aannemer nu verder kan gaan met het ontwerp van het hele project.”

Raf Van Gestel van De Kaart Rond Tafel wil zich nog niet uitspreken over wat er nu zal gebeuren. “Wij gaan alles eerst rustig bekijken en zullen daarna beslissen of we nog stappen gaan ondernemen. Ik doe hier vandaag nog geen uitspraken over.”

Het Scholenproject Kaart werd opgestart tijdens de vorige legislatuur. Door de vele protesten en bezwaren heeft het al grote vertraging opgelopen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus