Boerenbal, rommelmarkt en kermis: bewoners vieren jubileum van wijk

De tuinwijk gaat al bijna een eeuw mee.© IF

Aarschot -

De buurtbewoners van de Tuinwijk hebben reden om te feesten. Aankomend weekend wordt de buurt honderd jaar oud. Het Chrysantenplein is alvast mooi versierd en klaar voor een weekend vol activiteiten.

Sam Coremans

Van 26 tot 28 mei kan iedereen deelnemen aan tal van activiteiten in en rond de Tuinwijk. Een heel weekend lang kan je genieten van een gezellig terras en een kleine kermis op het Chrysantenplein. Bewonder de bloemperken die de leerlingen van BuSO De Brug hebben aangelegd en ontdek de expo over de geschiedenis van de Tuinwijk.

Burgemeester Gwendolyn Rutten (Open VLD) opent vrijdag de festiviteiten op een receptie. Aansluitend is een wandeling langs de expo. Joy Division Tribute sluit de avond af met een swingend optreden. De dag erna kunnen de jongsten zich uitleven tijdens de volksspelen. In de avond staat er een heus boerenbal op de planning met Caféman Willy & Sambal Oelek op de affiche.

Toch moet je zondag al vroeg uit de veren om alle activiteiten mee te pikken. De rommelmarkt begint om 9 uur. Om 16 uur vindt de prijsuitreiking van de kinderzoektocht plaats, die heel het weekend loopt. Doorheen het weekend kan je ook mee wandelen met de begeleiding van gids Jan Rymenans. Hij neemt je meer doorheen de geschiedenis op zaterdag en zondag, telkens om 14 en 16 uur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus