Populaire wijnbar organiseert actie voor getroffen wijnboeren in Italië: “Streek ligt ons nauw aan het hart”

Arne Braeckman en Ona Rombaut van wijnbar Ona en een zwaar beschadigde wijngaard in Emilia-Romagna.© dvh, 2023 Emanuele Cremaschi

Gent -

Wijnbar Ona organiseert een actie om getroffen wijnboeren van de hevige overstromingen in Noord-Italië te steunen. Per glas wijn uit de getroffen streek dat je koopt, schenken ze een euro aan de plaatselijke boeren.

Lotte Ruysschaert

Vorige week veroorzaakte extreme regenval zware overstromingen en zelfs aardverschuivingen in Noord-Italië. Onder andere de regio Emilia-Romagna werd zwaar getroffen. Verschillende wijngaarden stonden er onder water en liepen veel schade op.

“Dat is een wijnstreek die ons nauw aan het hart ligt”, zegt Arne Braeckman van Ona. “De overstromingen zijn een harde klap voor de sector. We verkopen al sinds onze start wijnen die daar geproduceerd worden en bezoeken de regio vaak. Daarom willen we hen steunen.”

Dat doet de wijnbar door per glas Lambrusco - een rode schuimwijn die in Emilia-Romagna wordt gemaakt - dat ze verkopen, een euro te schenken aan de plaatselijke wijnboeren. Hetzelfde principe geldt voor de Italiaanse mortadella worst die ze er als aperitief verkopen. De actie loopt nog zeker een maand.

INFO: www.ona.gent