Voetbal  3de Provinciale E  Eendracht Buggenhout

Na warrige communicatie schenkt Eendracht Buggenhout klare wijn: “Gaan door in derde en intentie is er om fusie met Rangers Opdorp aan te gaan”

De volledige trainersstaf en spelersgroep van vorig seizoen zocht inmiddels andere oorden op bij Eendracht Buggenhout, maar voorzitter Jean-Pierre Vanheste twijfelt er niet over dat er volgend seizoen een competitief team op de mat zal staan.© Gregory Van Gansen

Buggenhout -

Tijdens de eindronde was het onduidelijkheid troef bij Eendracht Buggenhout, waar de volledige trainersstaf en spelersgroep inmiddels andere oorden opzocht. Voorzitter Jean-Pierre Vanheste (70) hakte ondertussen de knoop door en schreef Eendracht Buggenhout in derde provinciale in als aanloop naar de fusie met Rangers Opdorp.

Wim Redant

Jean-Pierre Vanheste schenkt klare wijn nadat de communicatie naar de groep toe de jongste weken te wensen overliet, waardoor alle spelers en trainers eieren voor hun geld kozen. De opvatting was lang dat Buggenhout enkel zou voortgaan met de B-ploeg in vierde provinciale. “De B-ploeg wordt opgedoekt en wordt vervangen door een beloftenploeg”, verduidelijkt Vanheste. “Daarnaast brengen we ook een ploeg in competitie bij de U21 onder de naam EBRO, de afkorting maar tevens ook roepnaam voor de jeugdploegen die onder de vlag van Eendracht Buggenhout Rangers Opdorp verder varen. Met de eerste ploeg steken we van wal in derde provinciale, waar we niet meteen de titel ambiëren, maar wel willen meedraaien in de betere middenmoot. We moeten een nieuwe ploeg bouwen, maar dat zal wel lukken. Met Birger Roels trokken we een nieuwe trainer aan die ook nog wel wat nieuwe spelers zal ronselen.”

Schuldenvrij

Het is de bedoeling om via een fusie met Rangers Opdorp tegen het seizoen 2024-25 met één Buggenhoutse club in competitie te treden. Al tekent Vanheste wel nog enig voorbehoud aan. “We zitten op dezelfde golflengte met Rangers Opdorp en de intentie is er om te fuseren, maar daar werd wel een voorwaarde aan gekoppeld. Beide clubs moeten namelijk schuldenvrij zijn. Daarom wordt de tering naar de nering gezet bij Eendracht Buggenhout, waar we een historisch gegroeide schuld zo snel mogelijk willen wegwerken. Ik wil wel benadrukken dat de verbintenissen onder mijn regeerperiode steeds correct werden nageleefd, al moesten de spelers soms wel even wachten op hun centen tot er voldoende cashflow was.”

Jean-Pierre Vanheste is een bouwondernemer die ook in het verleden de plak zwaaide in het Buggenhoutse voetbal. “Ik leidde ook de eerdere fusie van Eendracht Opstal en Sparta Buggenhout tot Eendracht Buggenhout in goede banen. Een nieuwe fusie dringt zich nu op om het leefbaar te houden, want de publieke belangstelling loopt terug. Eendracht Buggenhout telt 170 jeugdspelers en Rangers Opdorp 130. Die driehonderd jeugdspelers vormen onder de vlag van EBRO de toekomst van de club. Hopelijk kan Rangers Opdorp zich volgend seizoen handhaven in tweede provinciale, zodat we daar met de nieuwe fusieclub van wal kunnen steken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus