Rally VAS ORC Rally in Oostrozebeke

Jens Vanoverschelde, de ervaren gids van Junior Planckaert: “We weten dat er nog heel wat progressie mogelijk is”

Jens Vanoverschelde verwacht in Oostrozebeke een leuke strijd met teamgenoot Fréderic Miclotte.© Marnix Goemaere

De ORC Rally kan dit weekend opnieuw uitpakken met Junior Planckaert als publiekstrekker. Harelbekenaar Jens Vanoverschelde hoopt de Skoda-rijder naar een podiumplek te navigeren.

Jeroen D'hulster

Jens Vanoverschelde leerde Junior Planckaert kennen als piloot op circuit, waar hij toen actief was als coördinator. “Junior was nog niet vaak naar een rally gaan kijken, dus heb ik hem echt alles vanaf het begin moeten uitleggen”, vertelt Vanoverschelde over de overstap. “Hij schrok toch van wat er allemaal bij kwam kijken en had het toch wat onderschat. Je moet bijna blindelings rijden, gehoorzamen aan een copiloot en je aanpassen aan verschillende situaties, terwijl het op circuit meer om data draait. In de Rallye de Wallonie had hij het er nog over met Tom Boonen, die ook van circuit komt. Allebei verkiezen ze nu rally boven circuit, want de uitdaging is zoveel groter.”

Samen hebben ze er dit seizoen al drie BK-rally’s opzitten. “Ik denk dat de balans al bij al vrij positief is”, gaat Vanoverschelde verder. “Er zit zeker vooruitgang in, terwijl we weten dat er ook nog heel wat progressie mogelijk is. Ik houd hem bewust nog wat in en dat vindt hij ook goed. Junior weet dat hij al sneller kan, maar dan zou hij soms onnodige risico’s nemen. Het doel is dit seizoen vooral om veel kilometers te maken. Toch is hij soms gefrustreerd dat hij nog niet dichter bij de toppers zit. Hij beseft vaak ook niet hoeveel ervaring zij al hebben. Cherain kwam hem in de Rallye de Wallonie vertellen dat het er al zijn vijftiende deelname was, terwijl Junior nog alles moest ontdekken. Ook met de wagen is er nog veel marge.”

Podium

In Oostrozebeke komen Planckaert en Vanoverschelde vooral aan de start dankzij Philip Eggermont, één van hun sponsors die ook zelf het stuur neemt. “Philip heeft onze andere partners warm gemaakt om een extra inspanning te doen. Het helpt om het ritme te onderhouden richting Ieper. Ook al kennen we de ORC Rally al, we zullen de wedstrijd aanpakken zoals alle andere. We zouden ons kunnen mispakken als we het denken dat hier zoveel makkelijker gaat. Het wordt wellicht een leuke strijd met teamgenoot Fréderic Miclotte, die dankzij zijn ervaring toch ook een snelle piloot is geworden. Op de proeven zijn we tegenstanders, maar daarnaast geeft hij ons veel tips. Verder mogen we ook Kurt Boone niet onderschatten. De ambitie is toch wel om op het podium te eindigen”, aldus Jens Vanoverschelde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus