Te veel instroom uit buurgemeenten, dus geeft deze gemeente voorrang van opvang voor kinderen die hier wonen of school lopen

Schepen Elien Beeckman kondigt een voorrangssysteem aan voor opvang van kinderen die in Opwijk wonen of er school lopen.© If

Opwijk/Asse/Merchtem -

Vanaf de herfstvakantie van volgend schooljaar geldt in de kinderopvang in Opwijk een voorrangssysteem voor kinderen uit Opwijk of er school lopen. Dat kondigde schepen van jeugd Evelien Beeckman (Open VLD) aan.

Erik Gyselinck

“Er is grote vraag naar vakantieopvang uit eigen gemeente, maar ook uit Asse, Merchtem en zelfs Sint-Jans-Molenbeek. In die mate dat er onvoldoende plaats is voor kinderen die in eigen gemeente woonachtig zijn of er school lopen”, motiveert schepen van jeugd Evelien Beeckman (Open VLD) de nieuwe regeling.

”In het Speelhuis gerund door 3Wplus Kinderopvang kunnen maximum 100 kinderen van 2,5 tot 12 jaar opgevangen worden. Eens die maximumcapaciteit bereikt, kunnen sommige kinderen niet ingeschreven worden en komen ze op een wachtlijst terecht”, gaat de schepen verder. “Bij analyse van de inschrijvingen stelden we vast dat steeds meer kinderen van buiten Opwijk of die hier geen school lopen, gebruikmaken van de kinderopvang in het Speelhuis op het Heiveld.”

Sint-Jans-Molenbeek

“Almaar meer kinderen uit Asse (waar de maximumcapaciteit bereikt is) wijken naar Opwijk uit. We krijgen ook kinderen uit Merchtem over de vloer, waar enkel kan ingeschreven worden voor een volledige week, en zelfs kinderen uit de Brusselse rand maken gebruik van onze vakantiewerking. Tijdens de Paasvakantie maakten kinderen uit Sint-Jans-Molenbeek gebruik van onze diensten. Dat maakt dat we plaatsen te kort hadden voor kinderen van bij ons en onze scholen.”

“Daarom creëren we een voorrangssysteem voor die kinderen”, aldus Beeckman. “De voorrangsperiode voor deze groep start op de eerste dag na de voorgaande vakantieperiode. Voor niet-inwoners van Opwijk of kinderen die hier niet naar school gaan, start de inschrijvingsperiode twee weken later.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus