19-jarige Senne steekt er als enige jongen in demogroep van dansschool Pivolté bovenuit

Senne Callens in actie in de studio.© Koen Fasseur

Brasschaat -

Senne Callens uit Brasschaat heeft er met zijn dansschool acht shows in vier dagen tijd opzitten. De 19-jarige Senne danst als enige jongen in de oudste demogroep en steekt er volgens zijn leerkrachten met kop en schouders bovenuit.

Al sinds zijn derde is Senne met dans bezig. “Ik ging toen bij Nataraja in Maria-ter-Heide om er jazzdans te volgen. Omdat ik er graag klassiek wilde bij doen, kwam ik bij Pivolté terecht. Op mijn negende kwam ik dan bij Werner Leysen terecht. Hij is de oprichter van de school en overleed vorig jaar totaal onverwacht. De eerste vijf jaar dat ik bij hem les volgde, botste het al eens. Maar nadien werd het steeds aangenamer. De wederzijdse appreciatie werd alsmaar groter. Bij Werner heb ik het belang van discipline en respect leren kennen”, zegt Senne die in zijn tweede jaar communicatiewetenschappen aan de universiteit in Antwerpsen zit.

Senne Callens.© Koen Fasseur

“Vroeger werd ik al eens raar bekeken omdat ik als jongen absoluut wilde dansen. Maar dat is gelukkig voorbij. Ik weet nog niet wat mijn toekomst gaat brengen. Mijn studies gaan uiteraard voor. Dansen blijf ik zeker ook nog doen, maar ik weet echt nog niet hoe lang. Nu is het nog een hobby en dat vind ik prima zo. Ik vrees dat het plezier zal verminderen als ik er mijn beroep van maak. Dansles geven zie ik ook niet zo meteen zitten. Ik doe het veel liever zelf dan het te moeten uitleggen. Bovendien moet je daarvoor toch ook een serieuze opleiding volgen. En ik heb het al zo druk: studeren, dansen en daarbij nog een studentenjob. Dan blijft er niet veel meer tijd over”, zegt Senne.

De Brasschatenaar heeft nog nooit last gehad van blessures. “Ik voel soms wel eens iets aan de rug, zeker na die acht shows die we deden. Maar als je bezig bent, dan verbijt je dat. Ik ben nog nooit “out” geweest”, vervolgt Senne die zich perfect comfortabel voelt als enige jongen in een groep met alleen maar meisjes. “Mocht er een jongen bijkomen dan zou er misschien meer competitie zijn.”

Dansschool Pivolté begint in september aan het 30ste schooljaar. Directrice Ester van der Laan wil daar iets speciaals van maken. “We zijn nu al de shows voor de maand mei aan het voorbereiden, maar het zal niet bij shows blijven. We gaan nog iets extra doen”, zo luidt het. (janbrys)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus