New Kempen Historic geeft startschot 23ste Mollenrit

Het Lindeplein staat van Pinksteren tot en met het volgende weekend in het teken van de Mollenrit.© rr

Mol -

Het Lindeplein in Mol-Millegem staat vanaf Pinksteren in het teken van de 23ste Mollenrit. Opnieuw staan er tal van activiteiten op het programma met de motorrit op 3 en 4 juni als afsluiter. Het startschot wordt zondag 28 mei gegeven met de New Kempen Historic, waar je tal van oldtimers kan bewonderen.

Tommy Maes

De Mollenrit in Mol-Millegem ging 24 jaar geleden van start als een bescheiden motorrit. Ondertussen is het evenement uitgegroeid tot een meerdaags fenomeen met diverse activiteiten van Pinksteren tot en met het weekend daarop. Motorcrosslegende Joël Smets is sinds de start de peter van de Mollenrit. Nieuw dit jaar is de samenwerking met New Kempen Historic, een rondrit voor oldtimers die zondag plaatsvindt in Millegem.

“Vanaf dit jaar werken we samen met New Kempen Historic”, vertelt Marc Kaers van vzw Mollenrit. “De organisatie van de Kempen Historic was op zoek naar vers bloed en daardoor hebben we de handen in elkaar geslagen. Zo verhuist de Kempen Historic van augustus naar Pinksteren. Zondag kun je tal van klassieke auto’s ontdekken. Met liefst 130 deelnemers is de inschrijvingslijst helemaal volzet, maar uiteraard is iedereen zondag welkom om de oldtimers te bewonderen. De rondrit zelf start om 11u en vanaf omstreeks 15u keren de auto’s terug voor de oldtimershow.”

De Kempen Historic verhuist van augustus naar Pinksteren en trapt zo de Mollenrit-week af.© Tommy Maes

Daarnaast opent zondag het straatcafé van de Mollenrit op het Lindeplein. “Ons straatcafé is zeven dagen open en er staan diverse activiteiten op het programma”, zegt Marc Kaers. “Op Pinkstermaandag staat er bijvoorbeeld een mountainbikerit op het programma en na de middag kun je er ribbetjes eten. Woensdag is er vanaf 17u Bikes, Cars and Coffee, waarbij je verschillende speciale auto’s en motoren kan bewonderen. Het gaat onder meer om oldtimers, maar ook bijzondere hedendaagse voertuigen. Donderdag is er dan weer een bosloop.”

Het weekend van zaterdag 3 en zondag 4 juni vindt de traditionele motorrit plaats. “Deelnemers kunnen zaterdag en zondag kiezen uit twee toerritten die volledig op GPS zijn uitgewerkt”, vertelt Marc Kaers. “Er is een rit van 140 kilometer die langs de Noorderkempen en Nederland trekt en een grote rit van 350 km naar de Ardennen en terug. Zaterdag is er ook de all-road, een enduro-motorrit langs openbare onverharde wegen. En onder de noemer Mollenmusic spelen er zaterdag drie livebands op het podium aan ons straatcafé. Tijdens de hele Mollenrit-week kan je ook testritten afleggen met Kawasaki-motoren.”

Al sinds de start gaat de opbrengst van de Mollenrit naar een goed doel. De laatste elf jaar is dat Help Brandwonden Kids. “Deze Molse vereniging helpt ouders van kinderen met brandwonden en heeft Barbara Dex als meter”, zegt Marc Kaers. “Vorig jaar hebben we 22.000 euro bij elkaar kunnen brengen. Om de Mollenrit en de verschillende activiteiten in goede banen te leiden, kunnen we ook rekenen op een negentigtal trouwe vrijwilligers. Zonder hun inzet zou de Mollenrit nooit zo vlot draaien zoals het nu al jaren het geval is.”

www.mollenrit.be , www.kempenhistoric.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus