Trucker Dario (53) sterft na zware crash in Frankrijk, baas Ivan brengt zelf echtgenote op de hoogte: “Moeilijkste wat ik ooit deed in mijn leven”

Dario was met een truck vol betonblokken van transportfirma Cailliau onderweg in Frankrijk toen het tot een ongeval kwam.© IF

Noordschote/Houthulst -

Bij een zwaar verkeersongeval woensdagmiddag op de A10 in Frankrijk is de 53-jarige trucker Dario Deserrano uit Houthulst om het leven gekomen. Dario werkte voor transportfirma Cailliau uit Noordschote, waar verslagen wordt gereageerd op het nieuws. Zijn baas Ivan Cailliau kreeg de melding van de Franse politie en stond erop om zelf Dario’s vrouw in te lichten. “Dat is het moeilijkste wat ik ooit in mijn leven heb gedaan. Hopelijk nooit meer”, zucht Ivan.

Jelle Houwen

Het tragische verkeersongeval gebeurde woensdagmiddag om 14.15 uur op de autoroute A10 tussen Parijs en Chartres in Frankrijk. Ter hoogte van Forges-les-Bains verloor Dario Deserrano om een onduidelijke reden de controle over het stuur van zijn vrachtwagen. Hij kwam met de truck links in botsing met de vangrails, waarna de vrachtwagen in brand vloog.

De brandweer en medische hulpdiensten snelden ter plaatse. Het vuur kon snel worden gedoofd, maar voor Dario kwam alle hulp te laat. Hij overleed ter plaatse. Op de vrachtwagen lag een grote lading met betonblokken. Die kwamen door de botsing op de snelweg terecht, waardoor de A10 in beide richtingen drie uur afgesloten werd voor alle verkeer. (lees verder onder de foto)

Het ongeval gebeurde op de A10 in Frankrijk.© IF

Crème van een gast

Via de gegevens op de truck contacteerde de Franse gendarmerie Ivan Cailliau (56) uit Noordschote. Dario werkte voor zijn transportbedrijf. “Ik stond aan de grond genageld toen ik het nieuws vernam”, zucht Ivan. “We zijn énorm aangeslagen, iedereen in ons bedrijf. Dario werkte nog maar sinds oktober bij ons, maar hij was zó gedreven, een crème van een gast.”

Wat er precies gebeurde bij het ongeval, weet Ivan zelf nog niet. “De gendarmerie zegt er niet veel over, want ze zijn het nog aan het onderzoeken. Dario was onderweg met een lading betonblokken richting Chartres en om een of andere reden is het fout gelopen. Hij had een enorme passie voor het vak en kwam elke dag met plezier werken. Hij stond op elk moment klaar voor iedereen binnen het bedrijf en zal enorm gemist worden.” (lees verder onder de foto)

Dario met zijn petekind Kim.© IF

“Moeilijkste gesprek ooit”

De Franse politie zei Ivan ook dat ze via de Belgische collega’s de vrouw van Dario op de hoogte zouden brengen, maar dat wilde Ivan niet. “Ik heb meteen gezegd dat ik dat zou doen, niemand anders”, zegt Ivan. “Ik stond er écht op, het was mijn verantwoordelijkheid. Daarna heb ik de dienst slachtofferhulp hier gebeld en zijn we ‘s avonds samen naar zijn vrouw Patricia in Houthulst gereden. Haar vertellen dat haar man overleden was, dat verdriet... echt, dit was het moeilijkste wat ik ooit in mijn leven heb gedaan. Het was het moeilijkste gesprek ooit, maar ik moést dit doen. Ik hoop dat we dit nooit meer moeten doen.”

Dario woonde met zijn vrouw Patricia in Houthulst. Samen hebben ze een 22-jarige zoon. Over het afscheid van Dario is nog niets bekend, want het lichaam werd nog niet gerepatrieerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus