Voetbal Beker van België U21 KV Oostende - AA Gent: 1-2

Beloften van AA Gent sluiten het seizoen af met bekerwinst: “Het is slopend geweest”

De bekerwinst is de kers op taart voor het sterke seizoen van de jonge Buffalo’s.© Marc Van Hecke

Woensdagavond greep de Gentse U21 de Beker van België na een bijzonder spannende finale tegen KV Oostende. “Voor de match was ik nog ontgoocheld omdat ik niet fit genoeg was om te starten, maar het is natuurlijk prachtig dat ik het team met die rake kopbal de beker kon schenken”, kijkt matchwinnaar John Arthur extatisch terug.

Stefan Smet

Het terrein van Eendracht Aalter was woensdagavond het strijdtoneel voor de Beker van België U21. Hierbij namen de beloften van AA Gent het op tegen hun leeftijdsgenoten van KV Oostende. De West-Vlamingen pakten de titel in de reguliere maar onthoofde beloftencompetitie – zonder de veertien clubs die uitkomen in de nationale reeksen – en maakten van deze bekerfinale een hoofddoel.

Voor een heel jong AA Gent, dat geen beroep kon doen op kapitein Cederick Van Daele (wegens te oud), was de partij een leuke afsluiter van een leerrijk en boeiend seizoen in eerste nationale. “We begonnen in elk geval uitstekend”, aldus Noah De Ridder, die al vroeg de score opende met een strak schot. “Anderzijds merkte je geleidelijk ook wel dat we wat frisheid misten. Je mag ons seizoen ook niet onderschatten, maar we hadden uiteindelijk ruimschoots voldoende kansen om de finale veel eerder te beslissen.”

Voor rust verzuimden de jonge Buffalo’s een geruststellende voorsprong uit te bouwen en dat kwam hen in het begin van de tweede helft duur te staan. “Die strafschop kwam heel ongelukkig tot stand”, sakkert gelegenheidsaanvoerder Bram Lagae. “Gelukkig raakten we niet uit balans door die tegentreffer en bleven we ook geduldig zoeken naar een tweede goal. Jammer genoeg misten we ook na de pauze veel te veel kansen.”

Contractverlenging voor matchwinnaar

Uiteindelijk was het de ingevallen John Arthur die met een schitterende kopbal de partij besliste. “Voor de match was ik nog ontgoocheld omdat ik niet fit genoeg was om te starten, maar het is natuurlijk prachtig dat ik het team met die rake kopbal de beker kon schenken”, reageert de 21-jarige Arthur na afloop bijzonder emotioneel. De Ghanees, die sukkelde met een voetblessure, had trouwens ook meteen mooi nieuws te melden. “Officieel is het nog niet, want er moet nog wat papierwerk gebeuren, maar binnenkort mag ik mijn handtekening zetten onder een nieuw contract bij AA Gent. Prachtig, toch?”

Heel wat jonge Buffalo’s genieten de komende weken van welverdiende rust, maar Bram Lagae blijft nog even in het land. “Het was een lang en slopend seizoen, deze bekerzege is dan ook de kers op de taart. Ik hou er wel rekening mee dat meneer Vanhaezebrouck me nog laat meetrainen met zijn groep en me eventueel ook selecteert voor de laatste twee wedstrijden in de Europe play-offs. Dat vind ik zeker niet vervelend en misschien kan ik nog wat speelminuten sprokkelen”, sluit de centrale verdediger af met een knipoog.