Heroïnedealer begint amper twee dagen na vrijlating opnieuw drugs te verkopen: 37 maanden celstraf

© Shutterstock

Brugge -

Een 39-jarige Bruggeling heeft voor de Brugse rechtbank 37 maanden effectieve celstraf gekregen voor heroïnehandel. Amper twee dagen na zijn vrijlating uit de gevangenis begon Pieter H. opnieuw te dealen.

Arne Franck

In september 2022 hield de politie J.T. (34) in de gaten als mogelijke heroïnedealer. Bij observaties was het immers een komen en gaan aan haar woning in Brugge. Op 29 november werd ze gespot samen met haar vriend Pieter H., die bij de politie bekend stond als drugsdealer. Daags nadien werd een klant opgepakt met vijf gram heroïne in zijn kous.

Bij een huiszoeking in de woning van T. trof de politie in totaal ruim 150 gram heroïne aan. De vrouw verklaarde dat alles van Pieter H. was. Die had op 14 september de gevangenis verlaten en was amper twee dagen later opnieuw drugs beginnen verkopen vanuit haar woning. Bij zijn arrestatie had H. 42 xtc-pillen en kleine hoeveelheden hasj en cannabis op zak.

H. kreeg eind 2018 al eens 37 maanden effectief voor drugsfeiten. Een tweetal maanden terug kreeg hij nog eens twee jaar effectief voor zware stampen op de enkel van een kennis. De verdediging drong tevergeefs aan op voorwaarden. “Mijn cliënt moet zijn zware verslaving aanpakken”, pleitte meester Mathieu Langerock. “Maar vanuit de gevangenis gaat dat niet.”

J.T. kreeg vijftien maanden cel omdat ze haar woning ter beschikking stelde voor drugshandel. Ook zij vroeg een straf met probatievoorwaarden. Volgens haar advocaat verkocht ze zelf nooit drugs, maar de rechtbank hechtte daar geen geloof aan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus