Meetjeslandse politie trekt vier rijbewijzen in na controle op gsm’en achter het stuur: “Zullen voor de rechter moeten verschijnen”

Beeld ter illustratie.© BELGA

EEKLO/SINT-LAUREINS/KAPRIJKE -

De lokale politie van de zone Meetjesland heeft woensdag extra controles gehouden op gsm’en achter het stuur en uitzonderlijk vervoer. Ze betrapten vier bestuurders die met hun telefoon bezig waren.

Laura Moens

Wie met een gsm achter het stuur betrapt wordt, heeft meteen een boete van 174 euro aan zijn been, maar kan sinds kort ook zijn rijbewijs verliezen. Het parket Oost-Vlaanderen besloot recent nog om strenger op te treden.

LEES OOK. Betrapt op sms’en of bellen achter het stuur? Dan moet je hier 15 dagen je rijbewijs afgeven

“Na overleg met de parketmagistraat werden de rijbewijzen van de vier bestuurders ingetrokken voor 15 dagen”, laat de politie weten. “Zij zullen zich later nog voor de politierechtbank moeten verantwoorden.”

Er werd woensdag ook gecontroleerd op uitzonderlijk vervoer. “Die controle kaderde in een nationale actie”, zegt de politie. De politie stelde verschillende inbreuken vast op de uitrusting van de transporten en de technische eisen. “We stelden ook een onmiddellijke inning op voor een bestuurder die zijn rij- en rusttijden niet respecteerde”, gaat de politie verder.

Er werden twee bestuurders betrapt waarvan de ladingzekering niet in orde was. Ze mochten pas weer vertrekken wanneer ze hun weg op een verkeersveilige manier konden verderzetten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus