Toen Tina Turner spaghetti wilde, stapte ze deze Gentse zaak binnen: “Ik stond te schudden en te beven”

© Eva Goethals

Gent / Zelzate -

Na een legendarisch optreden in The Mercury Club in Zelzate, kan je maar beter gaan eten op een al even legendarische pek. En zo belandde Tina Turner in de nacht van 31 januari 1971 in de Martino in de Vlaanderenstraat in Gent.

Sander Luyten

Net geen 14 jaar was Pascaline Noë toen ze midden in de nacht eens kwam kijken hoe het eraan toeging in het restaurant van haar ouders, Martino in de Vlaanderenstraat. Wat ze toen zag, staat vandaag nog steeds op haar netvlies gebrand: “Ik was een grote fan van Tina Turner en plots zat die daar met Ike en heel hun gevolg in het restaurant.”

Pascaline was zo onder de indruk dat ze begon te schudden en te beven, maar durfde uiteindelijk toch een handtekening vragen aan haar heldin: “Ze was superlief en had een brede glimlach. Ze vroeg mijn naam. Van de stress ben ik niet lang aan hun tafel gebleven. (lacht) Die handtekening ben ik in de loop der jaren helaas kwijtgespeeld.”

Spaghetti

Hoe Tina Turner, die na het optreden in Zelzate in de buurt van de Zuid overnachtte, in de Martino belandde? Pascaline weet het niet zeker. “Wij waren een nachtrestaurant en er zal niet veel meer open zijn geweest, zeker? Ik lees dat ze een broodje heeft gegeten, maar dat klopt niet. Het was zeker een spaghetti. Of toch iets anders warms. Mijn mama zou dat nog weten, maar die is helaas overleden.”

Op school is Pascaline nadien niet gaan stoefen over haar ontmoeting met Tina Turner, maar ze is wel altijd fan gebleven. “Het raakt me diep dat ze er niet meer is. Ik luister nog steeds veel naar muziek en in elke playlist zit wel een nummer van Tina Turner.”

LEES OOK. Tina Turner speelde in 1971 de pannen van het dak in … Zelzate: “Je kon haar zomaar aanraken”