Geen Belgen in finale van Koning Elisabethwedstrijd

© BELGA

De Belgische mezzosopraan Linsey Coppens en sopraan Margaux de Valensart hebben zich niet weten te verzekeren van een plaatsje in de finale van de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang. De jury selecteerde donderdagavond twaalf finalisten, die vanaf volgende week strijden voor de eindzege.

Bron: BELGA

In totaal namen vier Belgen deel aan de westrijd. De Belgische mezzosopraan Lotte Verstaen en sopraan Kelly Poukens waren gestrand in de eerste ronde, maar Coppens en de Valensart schopten het wel tot in de halve finale. Dat bleek uiteindelijk wel het eindstation. Nederland vaardigt wel een finaliste af.

De twaalf finalisten zijn Fleuranne Brockway (Australië), Daniel Gwon (Korea), Floriane Hasler (Frankrijk), Inho Jeong (Korea), Taehan Kim (Korea), Juliette Mey (Frankrijk), Julia Muzychenko-Greenhalgh (Rsuland/Duitsland), Anna-Sophie Neher (Canada/Duitsland), Carole-Anne Roussel (Canada), Sílvia Sequeira (Portugal), Maria Warenberg (Nederland) en Jasmin White (VS). Zij treden tussen 1 en 3 juni op in de Brusselse Bozar. Dan worden ze begeleid door het Symfonieorkest van de Munt onder leiding van Alain Altinoglu. Zaterdagavond, na het optreden van de laatste finalist, wordt uiteindelijk de rangschikking van de laureaten bekendgemaakt.

Sinds 1937 zet de Koningin Elisabethwedstrijd jaarlijks een andere muziekdiscipline in de schijnwerpers. Vorig jaar won de Koreaanse Hayoung Choi de eerste prijs ter waarde van 25.000 euro voor haar prestaties op de cello. De Belgische Stéphanie Huang eindigde bij de niet-gerangschikte laureaten. Het is van 2018 geleden dat de Koningin Elisabethwedstrijd in het teken stond van zang: toen werd de Duitser Samuel Hasselhorn de eerste laureaat. In 2024 draait het concours weer om viool.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen