Adamo ontvangt Muze van Sabam voor zijn carrière

Adamo© MDL

Salvatore Adamo heeft donderdagavond, na afloop van zijn concert in het Oostendse Kursaal, de Muze van Sabam in ontvangst mogen nemen. Met deze onderscheiding eert de auteursvereniging de volledige carrière van Adamo.

Bron: BELGA

Met de Muze brengt Sabam hulde aan de succesvolle carrière van deze belangrijke artiest uit de Franstalige muziekwereld, die wereldwijd meer dan 100 miljoen verkochte albums op zijn naam heeft staan. Met nummers als ‘Tombe la neige’, ‘La nuit’, ‘Vous permettez Monsieur?’, ‘C’est ma vie’, ‘Inch’Allah’ en ‘Les filles du bord de mer’ drukte hij zijn stempel op de Belgische muziekcultuur.

Adamo is bovendien een van de oudste leden van de auteursvereniging. Hij werd al lid in 1961. “Sabam heeft me vanaf het begin vergezeld in mijn leven als artiest. En in de loop der jaren zijn we samen geëvolueerd. Het is voor mij dan ook een eer om deze prijs in ontvangst te mogen nemen”, zei Adamo. Hij kreeg het bronzen beeldje uit handen van Zap Mama en Steven De Keyser, de CEO van Sabam.

Adamo viert dit jaar dubbel feest, voor zijn 80ste verjaardag en 60 jaar carrière. Hij is momenteel op tournee in België, Frankrijk en Canada met een show die zijn leven en werk reconstrueert aan de hand van zijn meest emblematische liedjes. Op 1 november viert de artiest zijn verjaardag op het podium van de Ancienne Belgique.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen