Oud-rijkswachter René Michaux overleden

Oud-rijkswachter René Michaux overleden

Foto: belga

De voormalige rijkswachter René Michaux, die bekend werd voor zijn aandeel in het onderzoek naar verkrachter en seriemoordenaar Marc Dutroux, is in de nacht van maandag op dinsdag gestorven aan een darmontsteking. Dat meldt de krant La Nouvelle Gazette woensdagavond op haar website. Michaux werd 55 jaar.
De voormalige rijkswachter bij de BOB (Bewakings- en Opsporingsbrigade) van Charleroi deed een huiszoeking bij Marc Dutroux maar slaagde er niet in om de kooi te vinden waarin Dutroux hoogstwaarschijnlijk op dat moment zijn slachtoffers Julie en Mélissa had opgesloten. Nochtans hadden verschillende aanwezigen stemmen gehoord. Volgens Michaux was de kooi onvindbaar.

Michaux was daardoor erg getekend. Hij moest het ook ontgelden bij de parlementaire onderzoekscommissie-Dutroux. Later werd hij twee keer getroffen door kanker. Hij werd in september 2008 al een eerste keer opgenomen in het ziekenhuis.

Na de zaak-Dutroux werd René Michaux overgeplaatst naar de federale gerechtelijke politie (FGP) in Brussel, waar hij commissaris werd. Voor hij ging werken op de zedensectie van de BOB van Charleroi werkte hij als rijkswachter in Marchienne-au-Pont (deelgemeente van Charleroi) tot midden jaren 80.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees