Dodental strijd in Pakistaanse regio stijgt tot honderd

DERA ISMAIL KHAN - De gevechten tussen plaatselijke en Oezbeekse strijders in de noordwestelijke Pakistaanse regio Zuid-Waziristan zijn woensdag verder geëscaleerd. Op vier plaatsen namen de strijders elkaar met mortieren, raketten en geweren onder vuur. Sinds de gevechten maandag uitbraken zijn er minstens honderd doden gevallen, bevestigde een hooggeplaatste legerofficier.
De meeste doden zouden Oezbeken en Tsjetsjenen zijn. Er zijn ook veel Oezbeken gevangengenomen. Een aantal van hen is overgedragen aan de Pakistaanse autoriteiten.

Pakistan spreekt van een succes in zijn campagne om lokale stamleden verantwoordelijk te maken voor de verdediging van het gebied tegen buitenlandse extremisten. Volgens waarnemers gaat het echter om niet meer dan een strijd tussen rivaliserende bendes. De Amerikaanse regering maakt zich zorgen over de ontwikkelingen langs de Pakistaans-Afghaanse grens en stellen dat Pakistan, een belangrijke partner in de oorlog tegen het terrorisme, hard moet optreden tegen terroristen.
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees