Twee doden bij verkeersongeval in Zottegem

ZOTTEGEM - Bij een verkeersongeval op de N42 in Zottegem zijn woensdagmorgen twee stadsarbeiders om het leven gekomen toen hun bestelwagen in botsing kwam met een vrachtwagen. De wagen reed door het rode licht, vermoedelijk als gevolg van een inschattingsfout door de lage zon. Dat blijkt uit de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige, zegt het parket van Oudenaarde.
Het ongeval gebeurde rond 09.00 uur op het kruispunt van de N42 met de Leenstraat in Grotenberge, deelgemeente van Zottegem. De bestelwagen van de twee stadsarbeiders kwam uit de zijstraat en kon niet meer ontweken worden door de bestuurder van een vrachtwagen. De twee arbeiders in de bestelwagen overleden ter plaatse. Het ging om een 58-jarige en een 28-jarige man, beiden uit Zottegem.

Het parket van Oudenaarde stelde een verkeersdeskundige aan om de exacte omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. "Er zijn aanwijzingen dat het voertuig van de slachtoffers door het rode licht reed. Vermoedelijk maakt de bestuurder, door de weerkaatsing van de zon in het verkeerslicht, een verkeerde inschatting van de situatie. Verhoor van getuigen moet daarover meer duidelijkheid scheppen", zegt Boudewijn Bracke van het Oudenaardse parket.

Van overdreven snelheid is geen sprake. "De bestelwagen van de arbeiders reed aan een snelheid van ongeveer 20 kilometer per uur. De vrachtwagen reed aan de toegelaten snelheid van 70 kilometer per uur." De bestuurder van de vrachtwagen, een 48-jarige Waal, raakte niet gewond.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees