Geen extra onderzoeksdaden in zaak Fourniret

Geen extra onderzoeksdaden in zaak Fourniret
REIMS - De rechters in het Franse Charleville-Mézières hebben het verzoek om bijkomende onderzoeksdaden van de vermoedelijke seriemoordenaar Michel Fourniret afgewezen. Eind februari werd het dossier afgesloten en alle partijen beschikten sindsdien over 20 dagen om bijkomende onderzoeksdaden te vragen.
Fourniret vroeg om bijkomende onderzoeksdaden op drie vlakken. Ze werden allemaal afgewezen conform de vordering van het parket.

Op een tweede vraag van zijn advocaten gingen de rechters wel in . Zo zullen persoonlijkheidskenmerken van Fourniret aan het dossier worden toegevoegd. Dit verlengt geenszins het onderzoek.

Een derde verzoek, dat was ingediend door de burgerlijke partijen, werd niet weerhouden omdat het niet volgens de voorgeschreven vormvereisten werd ingediend.

Het assisenproces van de 64-jarige Fourniret begint vermoedelijk in september of oktober. De man moet terechtstaan voor de dood van zes jonge Françaises en de Belgische Elizabeth Brichet. De feiten gebeurden tussen 1987 en 2001 in Frankrijk en België. Ook Fourniret’s vrouw, Monique Olivier (58), verschijnt voor het hof.
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees