Treinverkeer weer normaal na brand in Brussel-Zuid

BRUSSEL - Vanaf maandag 26 maart zullen de treinen van en naar Brussel opnieuw volgens de normale dienstregeling rijden, dus zoals het geval was voor 18 december 2006. Toen werd het tractie-onderstation van Brussel-Zuid, dat onder meer instond voor de stroomvoorziening op de Brusselse Noord-Zuidverbinding, zwaar vernield door een brand.
Bij de brand vielen geen gewonden. Door het incident moest de dienstregeling van een aantal treinen wel worden aangepast. Treinen in en rond Brussel dienden hun snelheid te verminderen en aan boord van de treinen werd de verlichting gedempt en de verwarming uitgeschakeld.

Een tractieonderstation is de installatie die de geleverde hoogspanning door de stroomleveranciers (36.000 volt) omzet naar de gewenste 3.000 voltspanning voor de stroomvoorziening van de bovenleidingen. Die voeden op hun beurt de locomotieven en de treinstellen. De tractiestations van Watermaal, Brussel-Noord, Halle en Denderleeuw namen de taken van het getroffen station in Brussel-Zuid over.

Een nieuw tractie-onderstation zorgt sinds woensdag opnieuw voor de stroomvoorziening van het treinverkeer in en rond Brussel. Daardoor kan een punt worden gezet achter de maatregelen die werden genomen na de brand.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees