Geen risico met Robben en Heitinga

Bondscoach Marco van Basten wil geen risico nemen met de lichtgeblesseerden Arjen Robben en Johnny Heitinga. De twee ontbraken daarom woensdag bij de groepstraining van het Nederlands elftal in Katwijk. Robben kampt met een lichte knieblessure, Heitinga heeft last van een bovenbeen.
De spits van Chelsea en de verdediger van Ajax trainden woensdag apart, onder toezicht van een fysiotherapeut. De blessures zijn niet ernstig, maar Van Basten wil in de aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijd van zaterdag tegen Roemenië voorzichtig doen met de twee.

AZ-verdediger Tim de Cler, die dinsdag ook apart trainde, sloot zich woensdag weer aan bij de groep. Op de training van woensdag kreeg Maarten Stekelenburg een hesje van Van Basten. Hieruit kan worden opgemaakt dat de Ajax-keeper zaterdag de vervanger is van de geblesseerde eerste doelman Edwin van der Sar.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.