Marc Wauters gaat oprichting Limburgse Wielerschool coördineren

Marc Wauters gaat oprichting Limburgse Wielerschool coördineren

Foto: mdg

HEUSDEN-ZOLDER - Voormalig profrenner Marc Wauters gaat de oprichting van een Wielerschool in de provincie Limburg coördineren. De provincie Limburg heeft de principiële beslissing om een Wielerschool op te richten al goedgekeurd en buigt zich vanavond over de inschrijving van 100.000 euro aan werkingsmiddelen in de begroting om de realisatie van de Wielerschool op het circuit van Zolder mogelijk te maken. Dat heeft gedeputeerde van sport Hilde Claes (sp.a) woensdag bekend gemaakt op een persconferentie in Zolder.
Met de oprichting van een Limburgse Wielerschool komt de provincie tegemoet aan het wielerplan van Vlaams minister van Sport Bert Anciaux. Dat plan houdt in dat elke Vlaamse provincie op termijn over een Wielerschool beschikt. Volgens Claes moet de provincie Limburg het fietsgegeven ook aangrijpen om het imago van de fietsprovincie bij uitstek die Limburg is nog te versterken, zo luidde het.

De Limburgse Wielerschool wordt ondergebracht op het circuit van Zolder en zal zich toespitsen op de disciplines weg, piste en veldrijden. De provincie gaat ook op zoek naar privé-partners om de nodige investeringen in infrastructuur te doen.

Het is alleszins de bedoeling dat de Limburgse Wielerschool op termijn zelfbedruipend wordt, zo zegt Claes. Met de middelen die de provincie Limburg de eerstkomende twee jaar voor het project uittrekt, neemt de vzw Circuit Zolder Marc Wauters in dienst als projectcoördinator. Hij zal in eerste instantie een inventaris van de infrastructurele noden opmaken en bekijken in welke discipline er welke investeringen nodig en haalbaar zijn, aldus nog de gedeputeerde.
Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.