Vier Belgen naar WB-jumping 's Hertogenbosch

'S HERTOGENBOSCH - Vier Belgen nemen zondag in het Nederlandse 's Hertogenbosch deel aan de laatste van dertien proeven in de West-Europese zone van de Wereldbeker jumping. Jos Lansink start met Spender, Patrick McEntee met Ever, Judy-Ann Melchior met Grande Dame en Kristof Cleeren met Conan.
De achttien beste Europeanen mogen van 19 tot 22 april de wereldbekerfinale in Las Vegas betwisten. Jos Lansink won in 1994 de wereldbekerfinale in 's Hertogenbosch. De kans dat Lansink zich daar nu voor Las Vegas zal plaatsen is klein. Hij staat met 27 punten pas op de 28e plaats, maar mathematisch kan het nog. Lansink wil Spender in Den Bosch in de eerste plaats klaarstomen voor het buitenseizoen. Met Spender wil hij naar de eerste Super League in La Baule, begin mei. ,,Al mag je niet op de feiten vooruitlopen, laten we eerst de ontknoping van de laatste wereldbeker afwachten'', aldus de wereldkampioen.

Patrick McEntee kwalificeerde zich vorig jaar al voor de wereldbekerfinale, maar een blessure van Sherry gooide uiteindelijk roet in het eten. Hij staat nu op een gedeelde twaalfde plaats en mag zijn tickets al bestellen. Toch blijft McEntee voorzichtig: ,,Je weet nooit wat er nog kan mislopen'', zo weet hij uit ervaring. Sherry is al een jaar uit competitie en werd geopereerd aan twee pezen voor een chronische tendinitis. ,,Hij zal klaar zijn voor het buitenseizoen'', meldt McEntee die behoudens pech ditmaal wel, nu met Ever, naar Las Vegas vliegt. Den Bosch wordt hun laatste testrit.

Judy-Ann Melchior heeft de beste papieren met een elfde plaats in de tussenstand. De amazone van Zangersheide springt straks met Grande Dame haar eerste finale. 's Hertogenbosch moet de vorm bevestigen.

Kristof Cleeren sprong eerder de wereldbekers van Stuttgart en Mechelen, zonder puntenwinst.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.