eBay maant gebruikers tot voorzichtigheid aan

eBay maant gebruikers tot voorzichtigheid aan
BRUSSEL - eBay maant gebruikers aan tot voorzichtigheid en waarschuwt voor risicogedrag. Gebruikers van de internetveilingsite stelden tot hun eigen verrassing vast dat hun interne account werd gekraakt. In hun interne mailbox van de veilingsite, werden ze geconfronteerd met antwoorden op vragen die zij nooit hadden gesteld en botsten ze op een propvolle mailbox.
,,Sedert zowat een maand had ik de site niet meer bezocht'', vertelt een van die gebruikers. ,,Woensdagmorgen merkte ik tot mijn eigen verbazing dat er mijn interne mailbox een groot aantal bevestigingen bevatte van mails die voor mijn rekening waren verstuurd, maar zeker niet door mij''.

Een voorval dat nog veel andere internetters op eBay meemaakten. Peter Burin, directeur public relations van eBay.be, zegt niet op de hoogte te zijn van om het even welke piraterijpoging van de site of van individuele accounts.

,,De problemen zijn ons gesignaleerd door gebruikers'', zegt Burin. ,,Uiteraard worden we geconfronteerd met spam en phishing, maar gebruikers gedragen zich soms onvoorzichtig. Sommige personen gebruiken gedurende jaren hetzelfde pass-word. Om veiligheidsredenen moet dit regelmatig gewijzigd worden'', benadrukt hij.

Om gebruikers te wijzen op de gevaren van internet, heeft eBay een eigen 'eBay universiteit' in het leven geroepen, waarvoor zich in België al zowat 10.000 mensen hebben ingeschreven. ,,Wij geven basisadvies om mensen te helpen bij de bescherming van hun pc en veilig internetgedrag aan te nemen'', aldus nog Peter Burin.

Het forum van eBay maakt gebruikers wegwijs om zich te informeren over fraudepogingen en biedt een eerste ondersteuning wanneer de persoonlijke account werd gekraakt.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees