Topschutter Ogunsoto opent het feest, maar Dekelver doet beter

Wereldgoal met O-benen en platvoeten

Wereldgoal met O-benen en platvoeten
In een heerlijke tweede helft maakte een in maanden nooit beter voetballend Westerlo Zulte Waregem af. De bezoekers voetbalden amper een volwaardige kans bijeen, maar scoorden toch twee keer. Westerlo betaalde echter op geen enkele moment bibbergeld.
Het duurde een vol kwartier vooraleer de doelmannen in actie hoefden te komen. De Vlieger deed het als eerste toen hij na een actie van Ogunsoto en een schot van Dekelver met de voet moest redden. Het gebeurde allemaal in een gezapige match met veel beweging maar evenveel slechte voorzetten.

Al nam de thuisploeg licht de bovenhand en had de bezoekende verdediging - met De Brul in de plaats van de licht geblesseerde Leleu - het moeilijker dan die van Westerlo. Met dank aan Ogunsoto, opnieuw met zijn niet meer glanzende nummer 9 op de rug.

Is Ogunsoto bevrijd? Het leek er even op maar zijn O-benen is de Nigeriaan niet kwijt. Bovendien werd tijdens een recent medisch onderzoek ook nog platvoeten vastgesteld. Geen beletsel om snel te lopen, zo bleek uit een actie waarin hij sneller was dan D’Haene maar slecht mikte. Het was slechts uitgesteld want Dirar leidde voor zijn spits een schitterend doelpunt in. Bal achter de rug van de verdediging, Ogunsoto diep en een gemeten lob. O-benen en platvoeten vergeten.

Zulte Waregem probeerde het spel te verleggen maar moest tot vijf minuten voor de rust op een eerste kans wachten. Een vrijschop dan nog. Van Nieuwenhuyze kraakte zijn poging.

Sergeant en Matthys maken het weer spannend
Na de rust stond er een beter Zulte Waregem tussen de lijnen en binnen een minuut vielen er twee doelpunten. Eerst mocht Dosunmu zich op rechts helemaal vrijdribbelen en op zijn center kopte Sergeant raak.

Andere match, dacht iedereen. Maar in dezelfde minuut schoot Dirar op de paal en legde Dekelver de rebound binnen. Westerlo benutte in een plots ontploffende match de ruimte en Dekelver liet zich plots als de strateeg zien. Hij bood de inspurtende Delen een unieke doelpunt aan. Liftertje over De Vlieger en 3-1.

Westerlo wou meer maar zowel van Imschoot, Ogunsoto als Dekelver vertikten het om Zulte Waregem definitief uit te tellen. En plots was er Tim Matthys. Voordien bijna onzichtbaar maar plots dook hij door de ganse afweer en was er opnieuw een match. In de resterende tien minuten moest De Vlieger een paar keer lijf en leden riskeren. Op de eerste baltoets van de ingekomen Scheelen had hij geen vat. Dekelver bekroonde zijn sterke wedstrijd met zijn zesde voor Westerlo en zijn tiende (Cercle meegerekend) van het seizoen.
Corrigeer