Dolle honden gaan tekeer op Antwerpse speelplaats

Drie honden hebben vanmorgen voor paniek gezorgd op de speelplaats van het Xaveriuscollege in Borgerhout. De dieren hadden zich losgerukt van hun begeleider. Een leerkracht en de begeleider werden gebeten. Een vader die rond 08.30 uur zijn dochtertje naar school bracht, had de drie honden van een vriend meegenomen.
Volgens VTM zou het om pitbulls gaan, maar dat kon de politie niet bevestigen. De man past op de dieren, terwijl zijn makker in het ziekenhuis ligt. De honden raakten bij het zien van de spelende kinderen door het dolle heen en rukten zich los. Ze renden de speelplaats op en liepen achter de ballen aan.

Een leerkracht maande de verschrikte kinderen aan om rustig naar binnen te gaan. Een van de honden keerde zich tegen hem en beet in de buik van de leerkracht. De man kwam er met een schram vanaf. De begeleider probeerde op zijn beurt het dier te kalmeren, maar tevergeefs. Hij kreeg drie beten en moest voor verzorging naar het Erasmusziekenhuis. Drie politiepatrouilles kwamen ter plaatse.

De agenten slaagden er met veel moeite in de dieren in hun wagens op te sluiten. Een dierenarts uit Wilrijk kwam de honden verdoven. De politie bracht hen naar het dierenasiel van Kontich, in afwachting dat hun baasje uit het ziekenhuis is.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees