Kan Van Der Perren een olympische medaille pakken?

Kan Kevin Van Der Perren een medaille pakken op de Winterspelen van 2010? ‘Ik ben niet iemand die snel zal vliegen’, zegt Van Der Perren. En dus mikt hij op de top vijf en hoopt op beter. Net zoals op dit EK.
De concurrentie op olympisch niveau is vanzelfsprekend een stuk sterker, maar aan die olympische top spelen Europeanen meer dan mee voor de prijzen. Neem de Europese kleppers, voeg daar de Canadees Patrick Chan, de Japanner Daisuke Takahashi en een stel Amerikanen bij en dat zijn de mannen voor het podium van Vancouver 2010. Van Der Perren: ‘Ik zou al heel tevreden zijn als ik in de top vijf raak.’ Diezelfde doelstelling hanteerde hij voor dit EK en straks voor het WK. Maar evengoed kan een medaille, als het plaatje volledig klopt. In het geval van Van Der Perren geldt: ‘In de eerste plaats gezond blijven.’ Zijn fitheid beslist immers of hij met zijn wapen – een viervoudige sprong – kan uitpakken. Daarnaast kan VDP op de zogeheten components – het artistieke aspect – nog vooruitgang boeken.

Vancouver 2010 zijn zijn laatste Winterspelen, maar hij twijfelt wel aan zijn aanvankelijke plan – stoppen na Vancouver. Van Der Perren: ‘Alles zal afhangen van wat ik in 2010 doe. Enerzijds denk ik: als ik zowel op het EK, WK en de Spelen fantastisch presteer, zou het dom zijn om mijn reputatie te grabbel te gooien. Anderzijds is dit seizoen, door de vele inactiviteit wegens blessures en ziekte, wel heel kort. Als ik toch doorga – en op dit ogenblik heb ik zin om door te gaan – zal ik alleen de grote competities zoals EK en WK doen.’
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.