'Beatrix rookt en zuipt als een ketter'

AMSTERDAM - Edwin de Roy van Zuydewijn, de ex van de Nederlandse prinses Margarita, haalt in een interview met het Nederlandse boulevardblad BLVD zwaar uit naar het Nederlandse koningshuis.
Dit keer beschuldigt hij zijn vroegere schoonmoeder, prinses Irene, van nymfomanie. Over koningin Beatrix zegt hij ,,dat ze rookt en zuipt als een ketter. Het liefst rode wijn. Dan krijgt ze zo’n paarse mond, paarse tanden en zakt haar pruik.’’

Begin 2003 hingen Margarita en haar toenmalige echtgenoot de vuile was van het huis van Oranje buiten in het Nederlandse weekblad HP/De Tijd. Prinses Margarita, nichtje en petekind van koningin Beatrix, onthulde hoe zij en haar man, Edwin van Roy van Zuydewijn, door de koninklijke familie zijn ,,gepest, vogelvrij verklaard en zwartgemaakt.''

Het paar sterkte zijn aanklacht met talrijke uitlatingen over de zeden in het paleis. Zelf zouden prinses Margarita en haar echtgenoot De Roy zijn afgeluisterd, naar verluidt met medeweten en op last van de koningin, omdat hun huwelijk scheef werd bekeken door de Oranje-Nassaus.

Uiteindelijk brak Margarita met de Roy van Zuydewijn en verklaarde de prinses spijt te hebben het vertrouwelijke karakter van haar familieleven geschonden te hebben.

Volgens de Roy van Zuydewijn heeft zijn voormalige echtgenote prinses Margarita haar moeder, prinses Irene, ooit betrapt tijdens een vrijpartij met kleinkunstenaar Herman Van Veen. Van Veen en Irene kenden mekaar van hun werk voor de stichting Columbine.

De Roy van Zuydewijn bevestigt ook eerdere speculaties in de media dat zijn ex-schoonmoeder een nymfomane is. Irene zou tijdens vakanties in Porto Ercole geregeld naakt hebben gezwommen en naakt in haar auto hebben rondgereden. Ook zou Irene ooit op een feest zijn opgedaagd in een compleet doorschijnend pak.

De Roy lijkt de jongste tijd zijn strijd tegen de koninklijke familie te hebben opgevoerd. haalt de laatste tijd steeds harder uit naar de Koninklijke familie. Eerder noemde hij Máxima een 'lellebel' en Willem-Alexander een 'pannenkoek'.

In Nederland staat op opzettelijke belediging van de koningin een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar of een geldboete.
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees