Ex-Rode Duivel in de cel

Gilbert Bodart bekent betrokkenheid bij overval

Gilbert Bodart Foto: belga

Gilbert Bodart heeft bekend dat hij medeplichtig was aan de gewelddadige overval op zondag 17 augustus in het Domein van de Grotten van Han. Dat meldt de procureur des konings van Dinant, Bernard Appart, op een persconferentie. Bodart verschijnt dinsdag voor raadkamer van Dinant.
De politie pakte Bodart woensdagavond bij hem thuis op in Flémalle in de provincie Luik. Dezelfde nacht ging hij over tot bekentenissen.

Uit gerechtelijke bron werd vernomen dat Bodart de naam niet wou geven van zijn medeplichtigen. Toch kon vanmorgen een man opgepakt worden die verdacht wordt van de overval. De politie ondervraagt hem nog. Meer commentaar wou het parket voorlopig niet kwijt.

Financiële moeilijkheden

De voormalige Standard-keeper zit in financiële moeilijkheden en zou daarover gepraat hebben in een café in Luik. Iemand hoorde dat en zou met hem afgesproken hebben, samen met een derde persoon, op een terras in Han-sur-Lesse om de overval te plannen.

Bodart zou hen ingelicht hebben over enkele details en zou ook een venster van het gebouw hebben opengelaten. Na de overval zondag werd Bodart al snel als verdachte beschouwd. Daarom liet de onderzoeksrechter zijn telefoon afluisteren.

Weekendrecette

De speurders zouden zo een gesprek hebben opgevangen tussen Bodart en zijn kompaan. De voormalige voetballer en trainer zou gezegd hebben dat de opbrengst van het verlengd weekend van 15 augustus in de Grotten van Han hoog lag. Bodart was er net aan de slag gegaan bij de marketingploeg.

Bodart zou een bedrag van 300.000 euro genoemd hebben en gezegd hebben dat het ideale moment voor de overval aangebroken was. De directie kon het geld door het lange weekend immers niet naar de bank brengen.

Zondagavond overviel een man met een pruik en pet op het hoofd de ontvangstbalie van de Grotten. De gewapende man kon door een openstaand raam kruipen en zo tot aan de balie geraken. De directeur en een werknemer werden bedreigd met een wapen en moesten de inhoud van de kassa afgeven.

Directeur reageert geschokt

De directeur van de Grotten van Han, Michel Vankeerberghen, reageert geschokt op het nieuws over Bodart. 'Ik kan enkel zeggen dat ik van niets op de hoogte was. Toen ik het nieuws vanmorgen vernam, was ik geschokt.'

De directeur, die tijdens de overval bedreigd werd, zegt dat hij de speurders snel had laten weten dat hij dacht dat er een medeplichtige was binnen zijn bedrijf.
Corrigeer

MEER NIEUWS