Gent kan weer niet winnen

Gent kan weer niet winnen
AA Gent is er niet in geslaagd te winnen van SV Roeselare. Gent domineerde het grootste deel van de wedstrijd, maar faalde in de afwerking.
AA Gent trok van bij het begin in de aanval, maar keek al na vier minuten tegen een achterstand aan. Bernd Thijs speelde knullig terug op Bojan Jorgacevic en Mahamadou Dissa profiteerde.

AA Gent bleef de wedstrijd domineren en kreeg een resem kansen. Vooral Adekanmi Olufade was alom tegenwoordig. Niet toevallig trapte precies hij in de 38ste minuut de oververdiende gelijkmaker binnen.

AA Gent begon de tweede helft op hetzelfde positieve elan als de eerste, maar kon dat tempo niet volhouden. Gent bleef de betere ploeg, maar kon de kansen die het kreeg niet omzetten in een doelpunt onder meer dankzij een uitstekend keepende Jurgen Sierens.

Ook Cercle Brugge kwam tegen Germinal Beerschot al snel op achterstand via Tosin Dosunmu. Cercle was niet onder de indruk en Portier tikte nog voor de rust de gelijkmaker binnen op hoekschop. De tweede helft bracht geen verandering in de score.

FC Dender liet zich in eigen huis gemakkelijk ringeloren door een niet eens zo sterk Bergen. Dalmat, Landa-Tubi en Roussel tekenden voor de Bergense doelpunten. Debutant Neva kreeg in de 74ste minuut rood bij Dender.

FC Brussels kwam als overwinnaar uit het degradatieduel tegen Sint Truiden dat voorlopig ook met een nieuwe coach niet kan winnen. Pavel Fort en Julien Gorius maakten de doelpunten. 2-0.

Cercle Brugge - G. Beerschot 1-1
FCV Dender - Bergen 0-3
FC Brussels - St.-Truiden 2-0
AA Gent - Roeselare 1-1
Moeskroen - Lokeren 2-0
Zulte Waregem - KV Mechelen 2-0
Corrigeer