Deman sluit deal met bondsparket

Deman sluit deal met bondsparket

Foto: photo news

Patrick Deman, de hulptrainer van Lierse die vorige week werd ontslagen nadat zijn betrokkenheid bleek in het omkoopschandaal in het Belgische voetbal rond de Chinees Zheyun Ye, heeft een regeling getroffen met het bondsparket van de Belgische Voetbalbond (KBVB).

Dat bevestigde zijn advocaat Kris Luyckx in Het Journaal. In ruil voor informatie over de zaak (,,over zichzelf, maar ook over anderen") garandeerde het bondsparket hem immuniteit. Dat betekent dat de hulptrainer geen tuchtsancties van de bond zal krijgen en in de toekomst nog coach kan zijn. Strafrechtelijk kan Deman wel nog vervolgd worden.

Deman werd vorige week donderdag samen met doelman Cliff Mardulier en kapitein Laurent Fassotte ontslagen bij Lierse, daags nadien ondergingen ex-Liersespelers Marius Mitu en Laurent Delorge bij Anderlecht en ex-Liersetrainer Paul Put bij Moeskroen hetzelfde lot.

Deman is de eerste van de zes die onrechtstreeks via zijn advocaat toegeeft, dat hij bekend heeft. De raadsman gaf toe dat er bedragen zijn uitbetaald ,,maar niet alleen aan mijn cliënt".

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.